Zrilić: “Nije u redu to što je Ostojić učinio u Zadru”

Upravo kako je bilo i najavljeno jučer je u Zagrebu održana sjednica Hrvatske zajednice županija na kojoj je nazočio i ministar zdravlja Rajko Ostojić. S predstavnicima 19 hrvatskih županija, resornih pročelnika i ravnatelja zdravstvenih ustanova ministar je razgovarao o mjestu i ulogama lokalne, odnosno regionalne samouprave u zdravstvenom sustavu, a na dnevnom redu bila je i analiza poslovanja županijskih bolnica te pokrivanje gubitaka u poslovanju, piše Zadarski list.

Zadarsku županiju na ovom su sastanku predstavljali župan Stipe Zrilić i dr. Dražen Zekanović, zamjenik nedavno smijenjenog ravnatelja Opće bolnice Zadar Darija Nakića.

– Ministru Ostojiću sam javno i otvoreno rekao da nije u redu to što je učinio u Zadru, odnosno što nije došao u zadarsku bolnicu i Županiju već u sjedište stranke SDP-a. Mi svi skupa dužni smo riješiti probleme, a on tim svojim postupkom nije pomogao, već odmogao – rekao je župan Stipe Zrilić nakon sastanka dodajući kako je ministru napomenuo da je država ta koja kreira sustav te da bi trebalo voditi računa da taj sustav bude održiv, a što kod nas, zaključio je Zrilić, nije slučaj.

 

Novi v.d. Zekanović, Knežević ili Birkić

Predstavnici Zadarske županije jučer na sastanku s ministrom zdravlja Rajkom Ostojićem nisu razgovarali o nedavnoj naprasnoj smjeni ravnatelja zadarske bolnice Darija Nakića, pa tako niti o vršitelju dužnosti koji bi trebao biti imenovan. Neslužbeno, međutim, doznajemo kako bi se Upravno vijeće bolnice upravo tim povodom trebalo sastati u ponedjeljak. Iako o mogućem kandidatu za v.d. nitko nije želio još ništa govoriti, u kuloarskim pričama spominju se tri imena. Osim kardiologa dr. Dražena Zekanovića i internista dr. Aleksandra Kneževića, spominje se i fizijatar dr. Neven Birkić i to kao najizvjesniji Nakićev nasljednik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...