Dačić: “Oluja je jedan od najvećih zločina nakon Drugog svjetskog rata”

‘Nitko nam neće vratiti Kosovo ako kažemo nećemo u Europsku uniju. Uspjeli smo vratiti se za pregovarački stol i bilo bi potpuno pogrešno kada bi ga sada napustila’, rekao je srpski premijer i ministar policije Ivica Dačić novinarima ispred Saborne crkve gdje je bio spomen na žrtve ratova 90-tih, zamoljen da prokomentira poruku patrijarha Irineja kako se Srbija treba okrenuti Rusiji i da uđe u EU samo ako zadrži Kosovo, javlja agencija Beta.

‘Meni ne treba nitko govoriti šta su naši interesi jer ja imam iskustva i pamtim kako se čekalo u redovima za kruh i mlijeko, kakva je bila situacija početkom rata, a kakva kada se on završio. Usporedbom pitanja Kosova s životnim pitanjima se skrnave obje teme. Nitko sigurno neće prodati Kosovo, ali oni su nam ga oteli i mi ga moramo zadržati’, poručio je Dačić dodajući kako su Srbiji ‘dobri odnosi s Rusijom prioritet, ali ih tek treba jačati i graditi i iskoristiti autoritet koji ima Ruska Federacija’.

Za prvi pendrek Srbije Oluja je ‘jedan od najvećih zločina nakon Drugog svjetskog rata’, a oslobađajuća presuda hrvatskim generalima ‘pljuska i samoubojstvo’ navodeći da su i ‘haaški tužitelji Serge Brammertz i Carla del Ponte o toj presudu govorili s dozom neprihvaćanja’. No, kaže Dačić, Srbija će nastaviti suradnju s Haaškim tribunalom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...