Donatolina – radionica mala ali fina

Zadarski glumci – lutkari najavili su prvu glumačku radionicu u novom kazalištu, pod nazivom Donatolina – radionica mala ali fina. Radionicu će voditi glumice KLZ, Vjera Vidov i Gabrijela Meštrović Maštruko. Radionica će s radom započeti u drugom školskom polugodištu.

Da bi se dijete učlanilo u radionicu, talent nije presudan, već ljubav i ustrajanost. Djeca vole gledati lutkarske predstave i često čujemo pitanja od njih poput: kako se radi lutka, kako pomiče ruke, otvara usta, oči, itd. Svako dijete ima potrebu za glumom, da imitira, oponaša i treba mu dati prostor da se realizira istaknula je Vjera Vidov.

Dakle sva djeca koja sanjare i maštaju o glumačkom pozivu i kazalištu i muče se gdje lutke spavaju i kako se rađaju, su dobrodošli u našu radionicu. Glumac lutkar vodi lutku, glumi, pjeva, pleše… s tim želimo reći da će dijete u našoj radionici proći kroz sve dijelove našeg posla i s time odgojimo nove naraštaje koji će nastaviti našu tradiciju i biti još i bolji i kreativniji od nas, a vjerujte grad Zadar je pun takve djece i oni to zavrjeđuju, nadodala je Gabrijela Meštrović Maštruko.

[nggallery id=72]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...