Hrvati najaktivniji u traženju posla

Na današnji je dan 331.047 nezaposlenih. Oni koji traže posao trebali bi uključiti sva čula, društvene mreže, pregledati sve oglase i poslati stotine molbi. Traženje posla je posao s punim radnim vremenom.

Adrese poslodavaca zatrpane su životopisima. U potrazi za poslom Hrvati su najaktivniji u regiji – 22% nezaposlenih Hrvata javi se na više od 100 natječaja, 28% Srba odustane nakon 30 natječaja, kao i 21% nezaposlenih iz susjedne Bosne i Hercegovine, piše Dnevnik.hr.

Ipak, aktivna potraga za poslom ne smanjuje broj nezaposlenih. Broj nezaposlenih u Hrvatskoj i dalje raste. Na zavodu za zapošljavanje trenutno je 331.047 nezaposlenih osoba.

Potraga za poslom odavno više nije samo gledanje oglasa. Nezaposlenima se zato savjetuje da postave ciljeve i očekivanja i budu spremni na sve. Traženje posla je posao s punim radnim vremenom, a povremeno treba napraviti reviziju svih adresa na koje je poslan životopis. Istražite nova područja rada.

Bilo je onih koji su posao odbijali. “Za ovu godinu, u prvih devet mjeseci zaposlenje je odbilo ukupno 895 osoba”, rekla je za Dnevnik.hr Aleksandra Štengl iz HZZ-ovog Odjela posredovanja pri zapošljavanju. Razlog nije poznat, no svi koji su posao odbili upoznati su da taj potez znači i brisanje iz evidencija Zavoda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...