Ni nakon šest godina nisu dočekali pravomoćnu presudu

Suspendirani prometni policajac PU zadarske Ivica Šestan (38), kojeg je USKOK optužio za primanje 20 eura mita, i vozač kamiona Ivan Madunić (44), optužen za davanje mita, jučer su ponovno sjeli na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru gdje im je započelo i okončano treće po redu suđenje za isto djelo.

 

20 eura kroz prozor

Šestana Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala tereti da je 10. listopada 2006. godine između 10 i 11 sati na cesti u blizini Bibinja, kao policajac postaje Prometne policije PU zadarske, kontrolirao promet u redovitoj policijskoj ophodnji zajedno s kolegom te da je tada zaustavio Madunića zbog sumnje da je počinio prometni prekršaj. Madunić je vozio kamionet marke “kia” na kojemu je jedna zadnja guma bila ispuhana. Kako je prevozio građevinski materijal, policajci su posumnjali da je kamionet nedopušteno i nepropisno opteretio. No, USKOK Šestana tereti da je Maduniću, nakon što ga je zaustavio, rekao kako je za taj prometni prekršaj predviđena velika novčana kazna, a čuvši to da mu je on ubacio 20 eura kroz prozor službenog, policijskog automobila. Na teret mu se stavlja da nije zabilježio Madunićev prekršaj niti poduzeo druge službene radnje zbog provođenja prekršajnog postupka protiv Ivana Madunića, piše Zadarski list.

Prvu presudu u ovom slučaju je donio sudac Boris Radman, a drugu sutkinja Dijana Grancarić koja je prije dvije godine Šestana oslobodila, a Maduniću izrekla uvjetnu osudu u trajanju od šest mjeseci s rokom kušnje od dvije godine. Suci Vrhovnog suda tu su presudu, jednako kao i Radmanovu, ukinuli i “slučaj mito” Dijani Grancarić vratili na ponovno suđenje.

 

“Legla” zadnja guma, došli pomoći

Jednako kao i na prethodnim raspravama Šestan se branio ispričavši da on i njegov kolega tada nisu zaustavili Madunića već da su mu prišli nakon što su ga vidjeli parkiranog uz prometnicu. Ispričao je kako su pomislili da mu treba pomoć, a da im je on potom rekao kako mu je malo “legla” zadnja guma. Kazao je kako ga je upozorio da je možda preopteretio kamion, ali da je on odgovorio kako je nosivost kamioneta do 1.500 kilograma u što se uvjerio pregledom knjižice vozila. Potom da mu je vratio dokumente i da su se razišli, a tek kada se Madunić udaljio da je primijetio novac. Branio se kako je nastavio vožnju nadajući se da će ga sustići i vratiti mu ga. Također, kazao je kako je planirao sve prijaviti u opisanom izvješću na kraju smjene sa svim ostalim, ali da to nije uspio jer su ga preduhitrili kolege iz “krima”. Za sumnje da je uzeo mito, kazao je kako je saznao nekoliko sati kasnije.

Treća po redu nepravomoćna presuda policajcu i vozaču bit će izrečena danas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...