Nobelovci za tridesetak kuna

Na 15 tisuća četvornih metara, koliko ih, prema podacima Zagrebačkog velesajma, zauzima 35. Interliber, može se ovih dana naći desetine tisuća knjiga, među kojima se nalaze i brojne odlične knjige sada na ponudi po iznimno povoljnim cijenama. Jedna od njih je nesumnjivo i ‘Energetski bljesak – putovanje kroz rave glazbu i dance kulturu’ britanskog glazbenog kritičara Simona Reynoldsa. Njegova povijest dance kulture beskrajno je informativna i sjajno napisana knjiga (na više od 500 stranica!), zahvaljujući i tome što je Reynolds od stvari o kojima piše mnogo toga i sam doživio, te se na Interliberu može nabaviti za samo 35 kuna. Za ljubitelje muzičke povijesti vrijedi preporučiti i tvrdo ukoričenu ‘Pretty Vacant’ Phila Strongmana, odnosno povijest punka, koja košta sada sniženih 79 kuna.

Za ljubitelje književne teorije vrijedi skrenuti pažnju na činjenicu da se za samo devet kuna može nabaviti knjiga ‘Proza na djelu’ Jamesa Wooda. On je jedan od ključnih književnih kritičara današnjice, koji objavljuje u The New Yorkeru, a u ovoj knjizi postavlja pitanja – i nudi odgovore – u vezi s umijećem pisanja proze. Sve spomenute knjige, kao i površnu, ali zabavnu ‘Kako su homoseksualci spasili civilizaciju’ Kathy Krimmins (19 kuna), možete naći na štandu Naklade Ljevak.

Na Profilovom štandu sigurno je najpovoljnije, a ujedno i najkvalitetnije djelo koje se nudi ‘Cesta’ velikog američkog pisca Cormaca McCarthyja, za samo 29 kuna, koliko košta i ‘Neka vrsta nevinosti’ književne nobelovke Toni Morrison. Nagrađivani roman Ivane Simić Bodrožić ‘Hotel Zagorje’ se pak prodaje još povoljnije, za 19 kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...