Polupana vozila u trajektu Marko Polo od Ancone do Splita

Razmjeri štete koju je prouzročilo jako jugo u noći na četvrtak još se zbrajaju. Jak vjetar je lomio grane, poplavljena su brojni gradovi uz obalu, a samo na području Skalica oštećeno je nekoliko automobila.

Očekivano, problema je bilo i u pomorskom prometu, a u trajektu Marko Polo koji je u srijedu isplovio iz Ancone prema Splitu oštećeno je nekoliko automobila.

Ante Mrvica, koordinator trećeg plovnog područja Jadrolinije, potvrdio je za Dalmacija News da su vozila oštećena, no nikakve detalje oko ovog slučaja nije htio iznositi tako da nije poznat broj oštećenih vozila, kao ni to kakva je šteta prouzročena.

 

Kapetan se oglušio na upozorenja?

Marko Polo u Split je uplovio s tri i pol sata zakašnjenja. Umjesto u 7 došao je tek u 10,30 sati.

Kapetan trajekta navodno se oglušio na upozorenja s talijanske strane da zbog jakog vjetra odustane od isplovljavanja. Odlučio je krenuti za Split.

Problemi su se pojavili tijekom putovanja. Navodno su, zbog velikih valova, morali do Splita obilaznim putem i to je prouzročilo kašnjenje.

 

Putnici: “Pošteno nas je izvaljalo”

Putnici s tog trajekta kažu da ih je pošteno izvaljalo te da je malo falilo da se brod ne prevrne. Ozlijeđenih osoba, na sreću, nije bilo.

Podsjetimo, trajekt Marko Polo se prije tri godine nasukao na sjeverozapadnu stranu otoka Sita. Trajekt je, zbog toga što je posada zaboravila promijeniti kurs, najprije udario u otok Balabra Vela, a potom se nasukao na Sit.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...