Prosvjed 300 radnika Gredelja

Oko 300 radnika tvornice željezničkih vozila Gredelj prosvjeduje ispred upravne zgrade tvrtke u Zagrebu jer i mjesec dana nakon pokretanja stečaja nemaju nikakvih informacija o svojoj i o sudbini Gredelja.

Čekaju da im se obrati stečajni upravitelj kako bi ga pitali u čijem interesu radi, javlja HRT. Skup pod nazivom ‘U čijem interesu radi stečajni upravitelj Gredelja?’ organizirala je Udruga radničkih sindikata Hrvatske.

Podsjetimo, početkom prošlog mjeseca u toj tvrtki iz sustava Hrvatskih željeznica pokrenut je stečaj. Gredelj duguje 515 milijuna kuna, a u prvih šest mjeseci ove godine imao je gubitak od oko 30 milijuna kuna.

O njegovoj sudbini vjerovnici će odlučiti na skupštini 12. prosinca.

Radnici Gredelja nose transparente: ‘Čačiću, gdje ćeš raditi vlakove?’, ‘Čačiću sad gasite Gredelj tko je slijedeći?’, ‘Čačiću zar još ima mjesta na burzi?’.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...