Redoviti seks može povećati šanse za zdravu bebu

Iako se čini doista vrlo logično – parovima koji žele imati dijete znanstvenici poručuju da se trebaju redovito seksati.

Nedavno je istraživanje pokazalo da žene imaju bolje šanse roditi zdravo dijete, ako su češće izložene spermi svojih partnera, piše Daily Mail.

Autorica istraživanja prof. Sarah Robertson sa Sveučilišta u Adelaideu kaže: ‘Prosječno je potrebno barem tri do šest mjeseci redovitog vođenja ljubavi s partnerom kako bi imunološki sustav žene dobro reagirao na stranu tekućinu u tijelu te iznio zdravu trudnoću.’

Dodala je da je taj proces može potrajati i do godinu dana za neke parove.

I dok se nekima dogodima trudnoća nakon samo jednog seksa, u praksi je puno češće, objašnjava prof. Robertson, odbacivanje ploda i spontani pobačaj.

Čak jedna od ukupno osam trudnoća završi spontanim pobačajem u slučaju da je žena znala da je trudna, no puno češće se dogodi spontani pobačaj i prije nego je dijagnosticirana trudnoća, upozorava prof. Robertson.

U Velikoj Britaniji čak jedan od šest parova ima poteškoća sa začećem. Par se dijagnosticira kao neplodan ako oni nisu uspjeli začeti dijete nakon dvije godine pokušavanja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...