Vrančić: “Na tragu smo financijske stabilnosti”

Prema planiranom, proračun Grada Zadar za sljedeću godinu iznosit će 363 milijuna kuna, što je uz zadržavanje visoke razine standarda, isplata stipendija, dječjih naknada, uskrsnica te ostalih predviđenih izdataka, realan iznos.

Nakon nove godine s izgradnjom započinje gradnja Bihaćke ceste, ulice Petra Skoke, ulice Marina Getaldić, ali će se napraviti i adaptacija rive na Ižu, te u uvali Jazine, rekao je gradonačelnik Zvonimir Vrančić.

Prihodi i rashodi gradskog proračuna su u ravnoteži a situacija je stabilna. Ako se ovako nastavi, godinu ćemo, nadam se, završiti pozitivno, dodao je Vrančić.

Kako je obećao, novim nameta za građane neće biti, a Vladi je poručio da je vrijeme da prestane s opterećivanjem građana.

Sljedeće proračunske godine, socijalnim ustanovama, predviđeno je, bit će isplaćeno 3 milijuna kuna, dok će projekti zaštite okoliša dobiti 4,8 milijuna proračunskih kuna.

 

 

3,3 posto veći nego ove godine

Proračun za sljedeću godinu, prema riječima prve žene gradskih financija, pročelnice Grozdane Perić, veći je za 3,3 posto od ovogodišnjeg.

Rebalansom smo uspjeli ostvariti 80 posto tekućeg proračuna, dok se rashodi zadržavaju i 5 posto su niži nego ostvareni prihodi, dodala je Perić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...