DOZNAJEMO Grozdana Perić neće u Sabor jer se vraća u  gradsku upravu: Naći će mi neko prikladno mjesto

Ako ste pomislili da Grozdane Perić na listi HDZ-ovih prijedloga za Sabor nema zato što ide u mirovinu, prevarili ste se. Dugogodišnja   saborska  zastupnica ne ide u mirovinu, već u – gradsku upravu.

Informaciju iz Grada Zadra potvrdila nam je i sama Perić, pojašnjavajući kako su joj dva mandata u Saboru dovoljna. Naime, osim dužnosti saborske zastupnice, Perić je bila i članicom niza saborskih odbora poput Odbora za financije i državni proračun, Odbora za regionalni razvoj i fondove Europske unije, Odbora za ravnopravnost spolova te članica  Odbora za međuparlamentarnu suradnju. No, Perić je bila i članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Parlamentarnoj skupštini Mediterana, predsjednica Povjerenstva za fiskalnu politiku te članica Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Ima, dakle, bogato iskustvo za povratak u gradsku upravu, no na pitanje hoće li biti pročelnica nekog upravnog odjela, odgovara da neće. Naime, Perić je 2009. godine, za vrijeme mandata gradonačelnika Zvonimira Vrančića, bila pročelnica Upravnog odjela za financije, no taj odjel danas vodi Ivan Mijolović.

– Odučila sam da su mi dva mandata dosta zbog privatnog života, tako da nisam niti željela biti kandidatkinja za Sabor, vrijeme je za neke mlađe snage. Uvjete za mirovinu još nemam, pa se vraćam u Grad Zadar jer mi to omogućuje novi zakon. Nemam pravo na mjesto pročelnika jer on se odabire temeljem natječaja, ali će mi naći neko prikladno mjesto gdje ću još moći dati sve od sebe, s obzirom na iskustvo i znanje koje imam, izjavila je Perić za naš portal.

S obzirom da su dva pročelnička mjesta trenutno prazna, odnosno upravne odjele vode vršitelji dužnosti Mate Pinčić u Odjelu za gospodarstvo i Joso Nekić u Odjelu za odgoj i školstvo, ostaje vidjeti hoće li se Perić ipak kandidirati za neko od pročelničkih mjesta. Naravno, kada se za  to stvore uvjeti, odnosno dvoje ljudi ode u mirovinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...