Vrančić: “Zadarska bolnica uvijek je među najboljima”

Svečanom sjednicom Stručnog vijeća Opća bolnica Zadar obilježila je jučer 125 godina postojanja na sadašnjem mjestu.

Sjednicu je otvorio predsjednik Stručnog vijeća dr. Klaudio Grdović koji je posebno pozdravio sve nazočne, a među njima posebno zadarskog župana Stipu Zrilića, gradonačelnika Zvonimira Vrančića, saborske zastupnike Anu Lovrin, Branka Kutiju i Božidara Kalmetu, rektora Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Antu Uglešića, pročelnicu Odjela za zdravstvene studije Marijanu Matek Sarić, ravnatelja Medicinske škole Ante Kuzmanića Davora Vidakovića, sve gospodarstvenike koji su pomagali bolnicu, bivše ravnatelje, predstavnike Stručnog vijeća te umirovljene i sadašnje djelatnike, piše Zadarski list.

 

Duga tradicija bolnice

Nazočne su potom pozdravili i v. d. ravnatelja dr. Neven Birkić koji je istaknuo da zadarska bolnica za sobom ima jedan zavidan period razvoja te predsjednica UV-a OB Zadar Grozdana Perić koja se posebno zahvalila svim gospodarstvenicima na financijskoj pomoći Bolnici u zadnje 22 godine čime su doprinijeli da ova ustanova dostigne status regionalne bolnice. Perić je izrazila nadu da će unatoč svim poteškoćama postojeći standardi biti zadržani te da će Bolnica doživjeti novi razvojni zamah.

Prigodnim se riječima skupu obratio i gradonačelnik te bivši ravnatelj Bolnice dr. Zvonimir Vrančić.

Prvi put nakon nekoliko godina imam se priliku obratiti svojim dragim kolegicama i kolegama i to izgovaram gordo i s ponosom. Danas slavimo 125 godina Bolnice na ovom mjestu, ali je tradicija bolnice u Zadru mnogo dulja i, zaista impozantna. Zaslugom mnogih zadarska je bolnica danas to što jest – jedna od najkvalitetnijih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj koja stoji uz bok kliničkim bolnicama. To svakako nije zasluga samo nas suvremenika nego i mnogih koji su radili prije nas. Mogao bih nabrojiti na desetke imena ljudi koji su u prošlosti zadužili ovu bolnicu i ovaj grad, kazao je Vrančić istaknuvši da postoje brojni primjeri u prošlosti kada je zadarska bolnica bila prva ili među prvima u primjeni tada najmodernijih dijagnostičkih dostignuća.

 

Sanacijski upravitelji – alibi mjere

Gradonačelnik Vrančić osvrnuo se i na aktualne probleme u Bolnici istaknuvši da se na teret njenog rukovodstva ne može svaljivati odgovornost za koje Bolnica nije i ne može biti kriva dodavši da su sanacijski upravitelji, koji bi uskoro trebali stati na čelo bolnica u dugovima, samo alibi mjere za izbjegavanje uređenja sustava.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...