Zlatni savjeti za osvajanje nečijeg srca

Eh, koliko puta nam se netko svidio, a na naše veliko razočaranje, ta osoba nije pokazala odmah jednako oduševljenje. Što možemo napraviti?

Ne možeš ga nikako izbaciti iz glave i već imaš viziju vas dvoje kao idealnog para te grozničavo smišljaš savršenu strategiju osvajanja iako ti on, realno gledajući, nije baš dao konkrentno ‘zeleno svjetlo’?

Ovakva situacija nije nažalost nimalo rijetka – pa čak i za one koji su teen dane ostavili daleko iza sebe!

Kako da nas netko zamijeti? Nažalost, univerzalnog rješenja nema, jer nešto što se jednima sviđa, drugima nije nimalo privlačno. Nekad se dogodi i to da neka osoba nije zainteresirana za nas i što god da napravimo nema pomaka. Ako netko ne želi biti s nama, nema smisla proganjati ga.

Prije svega, zapitaj se koliko ti tu osobu doista poznaješ jer smo često skloni stvoriti nekakvu idealnu sliku o nekome, samo na osnovu njegove pojavnosti i informacija koje su nam dostupne.

Raspitaj se o njemu i saznaj ponešto o njegovim interesima, kakva je osoba, što ga zanima, s kime se druži, kakvi su mu hobiji, pa i o bivšim ljubavima. Ako je na lošem glasu kao slamatelj srca ili dečko koji djevojke mijenja kao čarape, razmisli želiš li i ti biti jedna u nizu njegovih bivših. Naravno, nemoj nikada vjerovati tračevima, u najvećem broju slučajeva oni su neutemeljeni – radije se oslanjaj na svoju intuiciju.

Najvažnije je da uvijek daš priliku nekome i da ga upoznaš – na zle jezike nemoj se nikad osvrtati.

Pokušaj se toj osobi približiti, sprijateljiti s njim, jer prijateljstvo može biti lijep put ka ljubavi. A kad se konačno upoznate i počnete komunicirati, evo nekoliko savjeta koji ti mogu pomoći:

Nemoj smetnuti s uma da je live komunikacija je sasvim nešto drugo nego komuniciranje preko Fejsa. Na Facebooku smo opušteniji, puno slobodniji, sve nam se čini savršeno i mnogu kažu i ono što uživo ne bi, pa flertuju s onima s kojima inače uopće ni ne pomišljaju na vezu, pa je lako steći posve krivi dojam o tome da se nekome sviđamo! A zapravo možda je toj osobi malo dosadno i nije isključeno da chatta preko interneta pomalo i iz dosade. Naravno to ne mora biti tako.

Pazi kako se izražavaš: cure ponekad misle da je dečkima kul ako netko psuje ili je vulgaran! Nažalost, ta im navika nije nimalo draga.

Budi dobar sugovornik: pažljivo ga slušaj, nemoj samo čekati svoj red kako bi nešto rekla. Možeš tako doći do zanimljivih novih stvari pa će razgovor teći bez neugodnih stanki.

Smisao za humor: naravno, ne moraš stalno bacati fore poput Jerryja Sienfelda, ali ako uspiješ nasmijati nekog dečka, tvoj put prema njegovom srcu bit će puno lakši. Duhovite cure dečkima su neodoljive.

Nemoj se pretvarati da si nešto što nisi: ‘Bila sam u vezi u kojoj sam se trudila biti nešto što nisam. To je bilo iscrpljujuće iskustvo! Teško je stalno pokušavati nekoga impresionirati i pretvarati se da ste nešto što niste. Najvažnije je biti iskren s osobom s kojom jeste’, rekla je Selena Gomez koja je sretna u vezi s Justinom Bieberom baš zato što se ne mora truditi biti nešto što nije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...