Božićna bajka obitelji Salaj ponovno oduševljava

Počela je jedinstvena predstava svjetla obitelji Salaj. Po 11. put, a ovaj put dva tjedna ranije na imanju sada već svjetski poznate obitelji iz Grabovnice pokraj Čazme upalilo se ovaj put rekordnih 1,5 milijuna lampica.

Božićna bajka o kakvoj je Zlatko Salaj sanjao prije 50-ak godina i opjevao je u svojoj “Odi djetinjstvu” opet će uveseljavati cijeli svijet. Priču o blagdanskom veselju na njihov način dolazi snimati i kineska televizija. Ipak, priznaje Zlatko, takvom publicitetu nije se nadao kada je počeo ostvarivati svoj dječački san.

– Kao dijete nisam znao što je zelen bršljan, a kamoli okićena vita jela. Da i moj Božić bude veseo i okićen kao i ostaloj djeci podno sela, kaže Zlatko Salaj.

Danas osim djece podno sela na Zlatkovo imanje dolazi ih na desetke tisuća iz raznih krajeva. Ove godine, osim jedinstvenog prizora okićenih lampica različitih likova iz svijeta mašte, djeca će imati priliku uživati u vožnji vlakićem, konjskim zapregama, odgledati predstavu, sudjelovati u radionicama starih zanata i još mnogo toga. Od danas pa sve do 23. prosinca iz Zagreba će voziti posebni, božićni express vlak do Ivanić-grada, a dalje do Salajevih autobusi. Zlatkov i saj njegovog oca Grabovnici pokraj Čazme opet donosi neviđeno.

– Danas jošik moj obasiva tisuće i tisuće sijalica raznih boja. Prijatelji, ovo je neostvarena mladost moja. Da to može biti moj otac, mlinar stari; opet bi rekao preživjet ćemo mali, izrecitirao nam je Salaj.

A preživjeti znači biti sretan. Zato opet doživjeti sreću i to u blagdanskom spokoju na dječji bezbrižni način prava je vrijednost.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...