Prekinut negativan niz Zadranki!

Iako se deveto kolo A1 ženske košarkaške lige, između ŽKK Zadra i ŽKK Trešnjevke 2009, trebalo odigrati u nedjelju s početkom u 17 sati, susret je zbog vremenskih (ne) prilika odigran danas u 15 sati.

Unatoč radnom danu, pomoćna dvorana na Višnjiku je bila gotovo puna, a u susretu su Zadranke u konačnici i pobijedile rezultatom 70:58.

Petorka Nikpalj, Štrmelj, Erslan A., Cvjetković i Majstorović u prvim minutama igre pokazuju čvrstoću, ali Trešnjevka uzvraća dobrom obranom, ali i pogodcima. Na kraju prve četvrtine Zadranke su tek na plus 5, odnosno na 22: 17.

U drugoj četvrtini Trešnjevka u jednom trenutku i preuzima vodstvo, ali do poluvremena Zadranke ipak svojim iskustvom i željom za pobjedom, nakon tri poraza, dolaze na 45: 35 što je dovoljno za opušten odmor prije drugog dijela.

U drugom dijelu, nakon pet minuta igre, dolazi do ozlijede Žane Cvjetković, playmakera Zadranki. Unatoč ozlijedi, domaće igračice se ne prodaju već svojom borbenošću dolaze do rezultata 55:48.

Iako je sve izgledalo gotovo i riješeno, u zadnjoj četvrtini Trešnjevka dolazi u egal sa Zadrom i tu počinju „muke“ Zadra. Zadnje četiri minute igre, trenerica Mazija u igru vraća Cvjetković koja igru nastavlja s uganutim zglobom lijeve noge.

Utakmicu u konačnici rješava Davorka Balić, koja i dalje vuče ozljedu koljena, ali unatoč poteškoćama Balić je po broju koševa najefikasnija igračica u redu Zadranki s njih čak 22.

Iako rezultatski utakmica u konačni izgleda kao jednostavna, Zadranke su se za ove bodove pomučile. Novopečeni prvoligaš Trešnjevka 2009 svojom je igrom pokazala borbenost, ali i još jednom dala do znanja ostalim prvoligašima kako je za bodove u njihovim utakmicama ipak potreban veći trud.

 

ŽKK Zadar- ŽKK Trešnjevka 2009

70:58

( 22-17, 23-18, 10-13, 15-10)

ŽKK Zadar: Balić 22, Erslan A. 16, Cvjetković 15, Nikpalj 10, Majstorović 5, Štrmelj 2, Erslan M., Frakin, Pavičić, Baždarić, Sesar.

ŽKK Trešnjevka: Škara 15, Mamić 16, Slonjšak 10, Čunčić 8, Plavljanin 2, Kovač 2, Kelava 2, Bura, Vrinjanin, Fabbri, Orešić.

 

Žana Cvjetković :“Dali smo sve od sebe!“

Mi smo dali sve od sebe, a odlučila je jača borbenost. Iako nismo odigrali najbolje, presudilo je srce i borbenost koji su nam u konačnici i donijeli pobjedu.

Marija Mazija, trenerica Zadra

Tri igračice su nam igrale s ozljedama. Da rezultat nije bio u padu, sigurno ne bih vratila Cvjetković, ali je u onom trenutku bila potrebna na terenu. Više sam je puta pitala može li odigrati i na kraju se uspostavilo da može. Uz nju ozlijeđena je bila i Lara Majstorović koja je jučer jedva trenirala zbog boli u preponi. Davorka Balić ozljedu vuče već dulje.

Nismo baš bili pravi, a čim je trener Nemec postavio zonu, nismo imali kvalitetna rješenja. Očito imamo problem s napadom kad suparnici igraju zonu. Trešnjevka je dobra ekipa.

Ovo danas je loša utakmica s puno izgubljenih lopti, Davorka je u završnici zabila bitne koševe.

Možda smo malo poletjeli nakon prvih pobjeda te smo počeli lošije trenirati, a s tim dolaze i ozljede. Rekli smo curama da svaku utakmicu morau igrati kao jedna i da se bodre. Pritisak na njih nema smisla.

 Dean Nemec, trener Trešnjevke 2009.

Danas smo došli nešto oslabljeni, a to nije zanemarivo jer se radi o dvije starije i najiskusnije igračice. Naša osnovna ideja je pokušati biti što bolji. Mi smo šesti na prvenstvenoj ljestvici i s tim smo zadovoljni. Zadar je prva ekipa koja nas je dobila, izuzev prve četiri.

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...