U Zadru će školarci uživati u klizanju, splitska djeca u robotici i modeliranju…

Ako je suditi po ponudi izvanškolskih aktivnosti za vrijeme blagdana u splitskim školama, tada su učenici prepušteni sami sebi. Izuzetak je Zajednica tehničke kulture Split:

– Svakodnevno nudimo radionice robotike i modelarstva od 10 do 12 sati, na Kmanu u Varaždinskoj 53. Važno je kako su sve radionice besplatne – kaže Maja Novaković, predsjednica Zajednice tehničke kulture Split, navodeći kako ove radionice svake godine izazivaju velik interes mališana svih dobi, piše Slobodna Dalmacija.

U Zadru je za mališane situacija povoljnija. Početkom prosinca u Zadru je, prvi put u centru grada, otvoreno klizalište, koje privlači velik broj djece i mladih. Oni će doći „na svoje“ tek sada, početkom zimskih školskih praznika, kada će imati dovoljno vremena za posjet klizalištu, koje se pokazalo velikom atrakcijom, a nalazi se u natkrivenom šatoru nadomak gradske rive, a uokolo je i bogata ponuda ugostitelja i trgovaca. Mladima nije puno platiti 20 kuna za 45 minuta klizanja, a najam klizaljki je deset kuna.

Međutim, za školarce postoje posebne pogodnosti: za djecu zadarskih osnovnih škola u jutarnjim se satima organizira besplatan sat klizanja, što je poklon Grada Zadra. Ujedno se organizira škola klizanja za sve zainteresirane koji će biti raspoređeni po skupinama. Petodnevnu školu klizanja s instruktorom polaznici će platiti 150 kuna, a studenti i srednjoškolci imat će popust za korištenje klizališta u terminu od 12 do 16 sati svaki dan, i to po cijeni od 20 kuna, koja uključuje i klizaljke.

Za nešto mlađe školarce i predškolce Kazalište lutaka Zadar organizira manifestaciju „Sunce na Poluotoku“, u vremenu od 7. do 13. siječnja. Na repertoaru će taj tjedan biti najpopularnije predstave zadarskih lutkara, kao što je „Poštarska bajka“, „Mačak u čizmama“ ili „Avanture Čupija i Mupija“. Predstave će počinjati u 18 sati, osim zadnjeg dana školskih praznika, u nedjelju 13. siječnja, kada će „Crvenkapica“ biti odigrana u 11 sati.

Za trajanja zimskih praznika u Šibeniku nisu planirani posebni programi za djecu, pa će im, kao i obično, biti otvorena vrata Gradske knjižnice “Juraj Šižgorić” u kojoj su tri puta tjedno organizirane kreativne radionice u sklopu Centra za vizualnu kulturu djece i mladih.

Unatoč praznicima, aktivni će, doznajemo, biti najmlađi članovi Kazališne radionice HNK u Šibeniku “Ivana Jelić” koji će se, pod vodstvom Sergeja Mioča i Jakova Bilića, sastajati u terminima kada pozornica bude slobodna. Redovite plesne vježbe u prostoru na Šubićevcu neizostavno će i za praznika imati polaznici Dramske scene Virko koji uvježbavaju novu predstavu.

Po osnovnim školama u gradu, međutim, neće biti programa za zabavu i kreativu jer je odaziv djece u onim ustanovama koje su prošlih godina osmislile takve programe bio iznimno skroman.

Povodom nadolazećih blagdana u Dubrovniku ima mnogo raznovrsnih sadržaja za djecu. U Narodnoj knjižnici grada Dubrovnika 27. i 28. prosinca u 18 sati održat će se Božićna bajkovnica.

Za djecu koja vole klizanje vrijedi istaknuti da je Dom kulture na Grudi u Konavlima pretvoren u klizalište od 190 kvadratnih metara. Klizalište je otvoreno svaki dan od 13 do 24 sati do 31. prosinca. Bogati zimski program oduševit će najmlađe koji će sigurno posjetiti barem jedan od ovih sadržaja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...