Već sutra nam dolazi novi snijeg!

Nakon što je snijeg jučer paralizirao veći dio zemlje, blokirao javni prijevoz, uzrokovao nestanak struje i višesatna čekanja na naplatnim kućicama danas se situacija smiruje. Zimske službe i dalje su na terenu, a u Dalmaciji usred jake bure interveniraju i vatrogasci. Dio autocesta još uvijek je zatvoren za promet, a građani i dalje negoduju: lopatama i rukama malo se uspije počistiti, gdje je zapelo, pitaju se?

Državni hidrometeorološki zavod najavljuje da nas tijekom sutrašnjeg jutra očekuje početku vedro ili malo oblačno vrijeme. No već prijepodne sa zapada jače naoblačenje na Jadranu s kišom i snijegom, a u unutrašnjosti snijegom, osobito u gorju i Slavoniji. Vjetar većinom slab, na Jadranu ujutro umjerena bura i tramontana, a zatim istočnjak u jugo. Jutro vrlo hladno s temperaturom zraka u unutrašnjosti od -14 do -8, na Jadranu između -3 i 3 Celzijeva stupnja.

Najviša dnevna temperatura zraka od -4 do 1, na Jadranu između 4 i 10 Celzijevih stupnjeva.

Na Zavižanu je jutros izmjereno 100, a u Begovu Razdolju čak 118 centimetara snijega. Ništa bolje nisu prošli ni nizinski djelovi: Zagreb je bio pred izvanrednim stanjem, probudio na 40, a u brdskim djelovima zabilježeno je do 80 centimetara snijega.

Zimska služba radila je cijelu noć, u pogonu je bilo 208 ekipa koje su na sve važnije ceste izašle pet sati nakon prestanka padalina, odnosno osam sati kasnije na manje ulice, objašnjava šef zagrebačke zimske službe, Hasan Đombić.

Pune ruke posla imao je i HGSS. Noćas su kod Udbine iz mećave spasili trojicu šumskih radnika, a poslijepodne je pronađeno i tijelo starijeg muškarca nedaleko Korenice čiji je nestanak prijavljen jutros, kaže pročelnik HGSS-a Vinko Prizmić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...