Žene, jeste li znale kada ste muškarcima najprivlačnije?

Ako je vjerovati novim istraživanjima, muškarcima su žene najprivlačnije kada ovuliraju, odnosno kada su najplodnije. Kako se tvrdi u novoj studiji, hormoni tada mogu uzrokovati promjene na ženskom licu, ali i glasu.

U najvećoj studiji do sada sudjelovale su 202 žene čije su promjene pratili znanstvenici. Nakon istraživanja je ustanovljeno da se najviše promjena događa tijekom menstrualnog ciklusa. Rezultati privlačnosti bili su vezani uz hormonalne promjene, koje su uzrokovale psihološke i promjene u ponašanju.

Znanstvenici su fotografirali 202 ženska lica i snimili njihove glasove u dvije faze njihovog menstrualnog ciklusa. Također su uzeli i uzorke sline kako bi izmjerili razinu hormona.

Više od 500 muškaraca najvišu je ocjenu dodijelilo izrazu lica i glasu onih žena koje su u menstrualnom ciklusu, piše LiveScience.

Muškarci su izraze lica i glasove žena ocijenili kao privlačnije u onom trenutku kada su žene imale nisku razinu progesterona i visoku estrogena u krvi.

‘Kasno folikularna faza, kada je plodnost najveća, jedini je trenutak kada je u ženskom tijelu u isto vrijeme niska razina progesterona i visoka estrogena’, otkrio je doktor David Puts.

Također, grupa od 500 žena morala je ocijeniti privlačnost žena kroz njihov ciklus. Ocjene su bile očekivane – žene su procijenile da su žene privlačnije u plodnoj fazi.

‘Istraživanje je pokazalo da se žensko lice i glas bez sumnje mijenjaju tijekom ciklusa i da i muškarci i žene tu promjenu smatraju veoma privlačnom’, dodao je doktor Puts.

Dakle, ženska tijela, lice, pa i glas privlačniji su u onom trenutku kada su žene i najplodnije. Stoga, volite se, ali i čuvajte. Ili ne, kako vam drago.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...