Biograd uspješno završio projekt “Get Yourself Connected”

Grad Biograd na Moru uspješno je završio s provedbom još jednog u nizu projekata koji se financiraju sredstvima Europske unije. Riječ je o projektu “Get Yourself Connected” iz programa Europa za građane. Projekt se provodi kroz Akciju 1. Aktivni građani za Europu, Mjera 1.1. Sastanci bratimljenih gradova. Nositelj projekta je Grad Biograd na Moru, a osim Biograda na projektu je sudjelovalo sedam gradova – Villamagna iz Italije, Kyjov iz Češke, Felsonyek iz Mađarske, Slovenske Konjice i Moravske Toplice iz Slovenije, Alba Iulia iz Rumunjske te Grubišno Polje iz Hrvatske. Aktivnosti projekta trajale su četiri dana, od četvrtka 10. siječnja do nedjelje 13. siječnja, a uključivale su radionicu o programu Europa za građane i seminar gdje su sudionici imali prilike pokazati primjere dobre prakse.

Partneri na projektu su, uz ostale delegacije i goste, prisustvovali Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru koja se održala u petak, 11. siječnja 2013. u sportskoj dvorani Srednje škole Biograd povodom proslave Dana grada i blagdana Svete Stošije. Tim povodom gradonačelnik grada Alba Iulia uputio je, među ostalim uzvanicima, pozdrave domaćinima i svim okupljenima. Nakon sjednice, program se nastavio u Hotelu Adria gdje su okupljene zabavljali Klapa Kampanel i Miroslav Škoro.

Sutradan je održana Regata partnerskih gradova na kojoj su sudjelovale 22 posade partnerskih gradova. Cilj regate je bio razvijati toleranciju i međusobno razumijevanje među sudionicima kroz njihovo aktivno sudjelovanje na regati. Isto tako, jedan od ciljeva bio je podići razinu interkulturalnog dijaloga i razumijevanja kulturnih raznolikosti. “Svim posadama želim ugodan plov i dobar vjetar u leđa te vas pozivam da ponovno dođete u Biograd na Moru, grad u srcu Jadrana. I kao prijatelji i turisti i kao sportaši.”, kazao je dogradonačelnik Marijan Stopfer, koji je otvorio regatu. Regata se održala pod budnim okom Gordana Borčila, predsjednika Yacht cluba Biograd i glavnog suca Franje Jurića. U prvoj grupi Regate Partnerskih gradova pobjednici su bili Talijani sa skiperom Božidarom Dominisom. Drugi su bili Varaždinci sa skiperom Mićom Milatom, a treći Slovenci Radlja Ob Drave sa skiperom Ivom Mrvičićem. U drugog grupi prvi su ciljnom ravninom projedrili Slovenci iz Slovenskih Konjica i skiper Mišo Barbaroša. Odmah za njima su bili Rumunji iz Alba Iulia sa skiperom Slavenom Mikasom, dok su pehar za treće mjesto za širinu samo jednog jedra uzeli Česi iz Kyjova.

Ukupna vrijednost projekta iznosi pet tisuća eura, a sufinanciran je i sredstvima Ministarstva turizma kroz Program unapređenja ponude turističkog sektora “Korak više”. Vrijednost novčane potpore iznosi 65 tisuća kuna, navode iz Grada Biograda na Moru.

[nggallery id=176]

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...