Kako izliječiti slomljeno srce

Bol slomljenog srca i razočaranja nakon kraja veze teško se zaboravlja i ostavlja dubok trag. Nakon takvog iskustva prilično se lako zatvoriti u sebe i ne dopustiti nikome da dođe blizu, a teško se ponovno opustiti s drugom osobom.

Dopusti si osjetiti ljepotu nove ljubavi, no budi opreznija – ne emocionalno zatvorena već spremna i pažljiva u izboru koga puštaš u svoj svijet. Kako izbjeći slomljeno srce, a u potpunosti uživati u novoj vezi?

1. Prvo moraš u potpunosti biti spremna za novu vezu, emocionalno i mentalno. Tek kada budeš zadovoljna sa sobom, svojim životom i nađeš ono što te ispunjava i veseli možeš uspostaviti kvalitetnu vezu s drugom osobom.

2. Razriješi i zaboravi probleme prošlih veza, nemoj ih prenositi u novu. Nemoj tražiti ispunjenje kroz druge, razočaranje neuspjele veze tada će biti manje.

3. Dobro biraj s kime ćeš podijeliti trenutke svoga života. Kada se upoznaješ s novim muškarcem, pažljivo slušaj i promatraj. Djela govore više od riječi, posebno ako se ne podudaraju.

4. Zaljubljenost nije isprika, a strah da ne ostaneš opet sama još i manje.Standarde koje držiš za sebe (emocionalne i karakterne) zahtijevaj i od njega. Ako primjetiš negativna ponašanja ne očekuj promjenu i ne traži isprike samo kreni dalje.

5. Na samim početcima veze ne zanosi se prebrzo. Naravno, ne moraš biti hladna i očekivati neuspjeh, ali zdrava doza opreznosti nije na odmet. Pomiri se s time da neke veze jednostavno ne uspijevaju a da nitko nije kriv.

Dakle, u procesu nalaženja novog partnera ne gubi glavu, kapljica racionalnosti u moru osjećaja dobro dođe!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...