Pusić potvrdila: Želi biti predsjednica HNS-a

Potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić otkrila je kako će se na unutarstranačkim izborima u ožujku definitivno kandidirati za predsjednicu stranke.

Sadašnji predsjednika HNS-a Radimir Čačić prethodno će dati ostavku na tu funkciju. ‘Situacija u stranci svakako nije laka, ni ljudski ni politički. Ali postoji naša odgovornost za HNS, a s obzirom na to da stranka kao ključni partner sudjeluje u vladajućoj koaliciji, svakako postoji i odgovornost za Vladu i državu. Mogući su različiti scenariji, mnogo smo ovih dana o tome razgovarali i mogu vam reći da ću se na saboru HNS-a u ožujku kandidirati za predsjednicu stranke’, rekla je Pusić za Globus.

Vjeruje da će Čačić pozitivno reagirati na tu odluku. ‘Mislim da to nije tema o kojoj bih sad mogla raspravljati. Ali, Predsjedništvo HNS-a dogovorilo je proceduru koja je s obzirom na situaciju zapravo vrlo logična. Okolnosti nastale nakon izricanja presude mađarskog suda Ratku Čačiću svakako nisu sretne, ali ne mogu se ignorirati. Preostaje još pravorijek hrvatskog suda. To je pravni aspekt. Ono o čemu u stranci moramo voditi računa politički je aspekt. Zato idemo na Sabor stranke, na kojem će delegati odlučiti o novom predsjedniku ili predsjednici HNS-a. U ovom trenutku ne znam hoće li se za to mjesto natjecati više kandidata i tko bi se još mogao kandidirati. Vrata su, u skladu s procedurom, svima otvorena’, poručila je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...