Statistički podaci MUP-a za 2012. godinu

Prema statističkim podacima Ministarstva unutarnjih poslova za prvih jedanaest mjeseci 2012. godine vidljivo je da je broj ubojstava, pokušaja ubojstava i pokušaja silovanju u blagom padu u odnosu na godinu prije, 2011. Silovanja su u porastu za 27, 6 posto, dok su razbojništva u porastu za 13, 4 posto s obzirom na 2011. godinu.

Broj prometnih nesreća na području cijele Hrvatske je u padu za 13 posto u odnosu na 2011., te je također broj poginulih i broj ozlijeđenih osoba u prometnim nesrećama manji. Zadarska županija bilježi porast od 5,6 posto u broju poginulih.

Nadalje, statistika pokazuje da najveći porast poginulih sudionika u prometu bilježe pješaci. Prometne nesreće uzrokovane pod utjecajem alkohola s posljedicama su u padu za 7,1 posto.

Prekršajne prijave po policijskim upravama također su u padu, ili blagom porastu u odnosu na 2011., dok najveći porast prekršajnih prijava bilježi PU Zadarska, u porastu od 5,1 posto.

Prekršaji protiv javnog reda i mira najveći porast bilježe u odavanju prostituciji, uživanju alkohola i droga na javnim mjestima, neovlašteno pucanje te držanje života bez nadzora.

Uvidom u statističke podatke vidljivo je da se broj prometnih nesreća, te drugih kaznenih djela smanjio. Dok druge županije u svemu bilježe pad, Zadarska županija bilježi porast.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...