U jučerašnjim sukobima u Siriji 106 mrtvih

U jučerašnjim operacijama snaga odanih režimu predsjednika Bashara al-Assada protiv opozicije, život je izgubilo 106 osoba, prenosi agencija Anadolija.

Najviše stradalih osoba je u Damasku i okolici – 26, 20 osoba je stradalo u Idlibu, u Halepu 15, Homsu 13, Hami devet, Deri sedam te u Deyru’z zori pet i Lazkiyi jedna osoba, izvijestila je Međunarodna organizacija za nadgledanje poštivanja ljudskih prava sa sjedištem u Londonu (SNHR).

Sirijsko revolucionarno vijeće (SRGC) izvijestilo je da je u blizini vojne zračne baze Neyrab u Halepu došlo do sukoba režimske vojske i opozicije te da je 20 režimskih vojnika prešlo na stranu opozicije. Vijeće je također priopćilo da su sukobi trajali u većini sirijskih gradova i da je uslijed bombardiranja uništeno na desetine kuća. U Yermuku, u blizini Damaska, gdje pretežno živi palestinsko stanovništvo, u zračnim napadima uništen je veliki broj kuća, a ima i ranjenih, izvijestilo je vijeće.

Prema informacijama sirijske agencije Sana, u sukobima su neutralizirane desetine oružanih grupa i uništena velika količina oružja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...