Ovo je tajna savršenih palačinki

Novo provedeno istraživanje sigurno će razveseliti brojne ljubitelje ukusnih palačinki. Naime, znanstvenik sa Sveučilišta Wolverhampton tvrdi kako je otkrio formuli za savršene palačinke.

Prema riječima znanstvenika formula za savršene palačinke glasi: 100 – [10L – 7F + C(k – C) + T(m – T)]/(S – E), a razvili su je profesori matematike sa Sveučilišta Wolverhampton. Prodavači palačinki Debenhams javnosti su otkrili tu formulu tvrdeći kako će uz nju palačinke uvijek ispasti savršene te više nikada neće biti prosječne, piše Daily Mail.

 

Formula: 100 – [10L – 7F + C(k – C) + T(m – T)]/(S – E)

Rezultat: 100

 

Značenje:

L=0 – broj grudica u smjesi

F=100 –uspješnost okretanja

C=10 – izjednačena konzistencija

K=5 – idealna konzistencija

T=190 – temperatura tavice

T=191 – savršena temperatura tavice

S=30 – vrijeme tijekom kojega smjesa treba odstajati prije pečenja

E=0 – vrijeme potrebno da se palačinke pojedu nakon pečenja

 

‘L predstavlja broj grudica u smjesi, a C odgovara konzistenciji smjese. F se odnosi na uspješnost okretanja, k je idealna konzistencija, a T je temperatura tavice. Savršenu temperaturu tavice predstavlja m, S je vrijeme tijekom kojega smjesa odstoji prije pečenja, a E je vrijeme tijekom kojega palačinke stoje prije nego li su pojedene – što je rezultat bliži brojki 100, to su palačinke bolje’, kaže glasnogovornica Debenhamsa, Lizzie Singleton te dodaje: ‘Nabavite savršenu tavu za pečenje palačinki, držite se formule i sigurno će biti savršene.’

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...