Tri najbolja načina za prirodno izbjeljivanje rublja: Ove sastojke već imate u kući

Želite li da vaše rublje opet bude bijelo? Predstavljamo vam 3 najbolja načina za izbjeljivanje rublja bez upotrebe kemikalija, prenosi N1.

Soda bikarbona

Soda bikarbona djeluje i kao izbjeljivač jer je kemijski vrlo slična deterdžentu za pranje rublja i stoga se može koristiti na sličan način.

Soda bikarbona prirodni je dezodorans pa će vaša odjeća ne samo biti sjajnija, već će i mirisati vrlo svježe. Također je i blagi antiseptik pa će vaša odjeća i perilica rublja biti zaštićeni od bakterija, prenosi krstarica.com.

Ocat

Dodajte alkohol za ribanje u perilicu tijekom ciklusa pranja

Ocat bi vam trebao biti najbolji prijatelj kada je odjeća u pitanju. Od izbjeljivanja odjeće do uklanjanja mrlja i neželjenih mirisa, ocat zaista može učiniti mnogo kada je odjeća u pitanju. Za izbjeljivanje bijele odjeće napravite mješavinu 1/4 šalice limunova soka s 1/2 šalice destiliranog bijelog octa. Ova mješavina je idealna alternativa izbjeljivaču.

Namočite odjeću u limunov sok

Limunov sok izvrstan je izbjeljivač koji bijeloj odjeći daje novi sjaj, a pritom ne postoji opasnost od pretjeranog izbjeljivanja kao što je slučaj s izbjeljivačima. Pomiješajte pola šalice soka od limuna u oko 3,5 litre vruće vode.

Nakon što se izmiješa, dobro promiješajte i ostavite odjeću u tome sat vremena ili preko noći. Kada skinete odjeću sa smjese, ostatak smjese ulijte u mašinu i operite odjeću kao i obično.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...