General Gotovina povukao se u hvarski samostan

General Ante Gotovina stigao je na Hvar kako bi u osami i u društvu s prijateljem fra Jakovom proveo dva dana u franjevačkom samostanu u Hvaru, doznaje Slobodna Dalmacija. Vijest je na svojem Facebook profilu, uz napomenu ‘za Veliki tjedan u Hvaru imamo dragog gosta i prijatelja’, potvrdio i hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić.

Fra Jakov Gregov, poznatiji kao fra Jaki, i general Ante Gotovina prijatelji su dugo godina, a general je, kako doznaje Slobodna Dalmacija, želio u vrijeme korizme dva dana provesti u molitvi upravo na tom svetom mjestu. Stigao je trajektom u Stari Grad te potom automobilom u Hvar.

‘Ponosan sam, pozdravili smo se i slikali za uspomenu, odmah sam to podijelio sa svojim prijateljima na Facebooku. Cijeli život ću pamtiti trenutak kad smo doznali za oslobađajuću presudu’, rekao je hvarski gradonačelnik Pjerino Bebić.

Splitski dnevnik podsjeća kako Hvarani posebno pamte dan kada je general Gotovina osuđen jer je na franjevačkom samostanu crna zastava bila spuštena na pola koplja. Na dan slobode, podsjećaju, na vrhu se zavijorio hrvatski barjak.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...