Ministar Jovanović: Ovo je primjer kakve škole trebamo

U okviru radnog posjeta Zadru ministar znanosti, obrazovanja i sporta dr.sc. Željko Jovanović obišao je Strukovnu školu Vice Vlatkovića koja slovi kao jedna od najopremljenijih i nainovativnijih strukovnih škola u Hrvatskoj. Tom je prilikom, u pratnji suradnika prof. dr. Ružice Beljo Lučić i savjetnice za odgoj i obrazovanje Sabine Glasovac, obišao radionice i susreo se sa učenicima i njihovim profesorima. S novostima iz područja elektrotehnike, strojarstva, brodogradnje, graditeljstva, obrade drva i cestovnog prometa goste je, na čelu s ministrom Jovanovićem, upoznao ravnatelj ove škole dipl. ing. Tihomir Tomčić. Posebno zanimljivo je bilo predstavljanje električnog automobila za čiji rad su zaslužni učenici Strukovne škole pod vodstvom profesora Ante Ivanca.

U svom obraćanju nazočnima ministar Jovanović za primjer je uzeo upravo Strukovnu školu Vice Vlatkovića ukazujući pritom što bi svaka strukovna škola trebala imati, od stručnog kadra do opremljenosti.

– Strukovno obrazovanje je vrlo značajno, s tim više što je jedno od prioriteta Europske unije. Trebaju nam strukovne škole koje neće učenike naučiti samo neke suhoparne informacije nego im pružiti da ovladaju vještinama koje će im omogućiti da dobiju što bolje radno mjesto. Ako poslodavci budu zadovoljni to će biti priznanje svima nama, istaknuo je ministar.

Također je dodao kako je uvjeren da će jedan osmaš koji sa roditeljima za vrijeme Otvorenih vrata obiđe ovu Strukovnu školu zasigurno se poželjeti upisati u nju.

– Naš je cilj, u konačnici, povećati broj studenata na tehničkim studijima jer dugoročno znamo da će nam to nedostajati. Mi već sada trebamo razmišljati što će trebati hrvatskom društvu za deset godina, zaključio je ministar Jovanović.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...