Nazor: “Nije me strah protivnika, ali jest naše euforije”

“Smatram da imamo šanse. Na tragu utakmice sa Splitom, možemo se, na višak trčanja, skakanja i energije, suprotstaviti Cedeviti. To je naš glavni adut u ovoj utakmici.” Tako će u najavi večerašnjeg dvoboja prvog kola Lige za prvaka Ante Nazor. Kada su prvi put ove sezone gostovali kod Cedevite, krajem listopada prošle godine, Zadrani su uvjerljivo slavili sa 67:83. Cedevita je uzvratila pobjedom na Višnjiku 73:74 prije dva mjeseca, no tada je Marko Tomas, koji zbog suspenzije večeras neće biti u sastavu, postigao pobjednički koš nakon očiglednih koraka.

– Protivnika dobro poznajemo, igrali smo dvaput ove sezone. U Zagrebu smo u prvom dijelu uvjerljivo pobijedili, a u Zadru smo diktirali ritam, mada ne mogu samo košarkaški govoriti o toj utakmici, a zadržao bi se na košarci, tako da ću samo reći da smo izgubili. Moramo ići hrabro, bez euforije, koja je malo zavladala, odigrati mušku utakmicu i tražiti priliku za pobjedu – kaže trener Zadra.

 

U prvom dvoboju sa Zadrom Cedevitu je vodio Božidar Maljković, u drugom Aleksandar Petrović, a ovaj put će Jakša Vulić?

– Jakša je bio s njima i prije, dakle “insider” je i zna što se događalo, te dosta dobro poznaje momčad. U nekim dijelovima Cedevitine igre, mogu reći da je dosta ozbiljniji od pojedinih prethodnika. Izuzetno ga cijenim. Nešto je unaprijedio i to potvrđuju rezultati. Našao je pravi način da na neke stvari intervenira i izgledaju puno kompaktnije nego prije. Nije bilo kontinuiteta struke i to nije dobro. Ako ne radiš nešto u kontinuitetu, kada ti ostane manje vremena, ne možeš se kvalitetno pripremiti za neke stvari. Ali sigurno će nastojati opravdati silna sredstva koja su uložili u momčad i žele osvojiti trofej. To su kvalitetni igrači i sigurno će se mobilizirati. Moja momčad je jako trenirala i pokazala da je spremna odgovoriti u visokom intenzitetu i obrambeno i trkački i skakački.

 

U kakvom je stanju momčad nakon fizičkog i emotivnog pražnjenja prošle nedjelje protiv Splita?

– Imali smo slobodan dan, igrači su malo proslavili, ali inzistirao sam da to bude kontrolirano, s obzirom da odmah počine Liga za prvaka. Koliko god nam je pao kamen sa srca, samo smo napravili što smo trebali i zacrtali. To sam im odmah naglasio, da se ne stvara euforija. Mislim da će nas ova situacija na psihološkom planu više opustiti, nego što nas je ispraznila. Posao trebamo odraditi do kraja kako treba. Najopasnije je zauzeti neki stav da smo svoje napravili. Ova momčad je takva da funkcionira isključivo u pripremi od utakmice do utakmice, maksimalnim treningom, fizičkom spremom, koncentracijom i borbenosti. To moramo stalno naglašavati, svaki dan.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...