Siromaštvo i dužnička kriza građana

Predsjednik Republike Ivo Josipović održat će zajedničku sjednicu Savjeta predsjednika Republike za gospodarstvo i Vijeća Predsjednika Republike za socijalnu pravdu. Tema je Siromaštvo i dužnička kriza građana.

Ideja je temeljena na tome da treba ponuditi onima koji donose odluke, Saboru i Vladi, ali i javnosti, političkim strankama i nevladinim udrugama neke ideje koje bi mogle pomoći da se ublaži dužnička kriza i siromaštvo građana, rekao je Josipović prije tjedan dana kada je najavio sjednicu.

Dodao je kako će nastojati na toj sjednici predstaviti konkretne ideje o tome kako bi se moglo pomoći građanima. Vidjet ćemo kakav će to odjek imati kod Vlade i kod parlamenta te kod onih koji se bave dužništvom i krizom koja je ozbiljno pogodila građane, rekao je predsjednik.

Podsjećajući da su u Vijeću za socijalnu pravdu i u Gospodarskom vijeću ljudi različitih miljea i znanja, Josipović je napomenuo da se u pripremi sastanka već susreo s ljudima koji su decision makeri i zamolio ih za savjet. Razrađujem planove, neke ideje imam, dorađujem, konzultiram se. Bez konzultacija s različitim strukama i miljeima, nije moguće naći odgovarajuće rješenje, rekao je.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...