Trag gradskog duga prema “Latici” (ni)je lako pratiti

Za razliku od rasprave o izvješću o radu i financijskom izvješću Hrvatskog narodnog kazališta Zadar o kojem su vijećnici raspravljali oko sat vremena, rasprava o izvješćima ostalih institucija u kulturi kojima je osnivač Grad Zadar i gradskim dječjim vrtićima, na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća održanoj ovih dana, prošla je uz nešto manje disonantnih tonova.

Podsjetimo, tijekom rasprave o izvješću HNK Zadar SDP-ova vijećnica Irena Dragić ustvrdila je kako Grad Kazalištu duguje prikazanih više od milijun kuna, a uz neprikazane podatke i milijun i pol kuna, dok je gradonačelnik Vrančić, tvrdeći kako vijećnica ne govori istinu, iznio brojku od oko 750.000 kuna. Rasprava o poslovanju Dječjeg vrtića Latica, iako puno kraća, podsjećala je, međutim, na onu o poslovanju HNK Zadar, iako je na koncu izvještaj prihvaćen jednoglasno.

Pročelnik UO za socijalnu skrb i zdravstvo Mario Pešut, izvještavajući vijećnike kako će DV Latica višak utrošiti u kupnju kombija za prijevoz djece, i sam se požalio kako „Latica” zbrinjava djecu iz cijele županije pri čemu „općine ne izvršavaju svoje obveze onako kako bi trebale”. Vijećnica SDP-a Omerka Šarić Frantin bila je, međutim, mišljenja kako se ovakva kritika može primijeniti i na Grad Zadar.

Grad je dužan 645.000 kuna, a druge općine 100.000 kuna. Meni je na pitanje s prošle sjednice odgovoreno da je Grad dužan 372.000 kuna, a u izvješću stoji 645.000. Uz to sam primijetila da je ravnateljica Vesna Penjalov napisala i da su u 2012. dobili dio duga iz 2011., rekla je Šarić Frantin kojoj je pročelnica UO za financije Grozdana Perić odgovorila kako je stanje prikazano u izvješću onakvo kakvo je bilo do 31. prosinca 2012. dok je na njezino pitanje izlistano „stanje od 31. prosinca 2012. uvećano za isplatu do 28. veljače 2013. kad je predan financijski izvještaj.

 

Više o ovoj temi pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...