Hrvatska treba ljude koji će braniti njen identitet i razvijati gospodarstvo

Jučer su se zadarskim biračima, u okviru posjeta Zadarskoj županiji predstavili kandidati za Europski parlament Hrvatske demokratske zajednice (HDZ). U kratkom obraćanju javnosti kandidati su istaknuli svoje viđenje glavnih zadataka koju čekaju Hrvatsku u Europskom parlamentu, ukazavši pritom na problematiku koja koči razvoj hrvatskog gospodarstva.

Prvi od kandidata članovima stranke, simpatizerima i gostima obratio se Krševan Antun Dujmović, voditelj Centra Europske unije pri Institutu za međunarodne odnose u Zagrebu.

– Smatra se da je zadarska regija srce Hrvatske. Ovo je za nas ključna regija. I sami znate koliko se Mlečani borili da dobiju Zadar. I u Domovinskom ratu su se ovdje vodile najveće borbe, sve to ukazuje na njegov veliki značaj – naglasio je Dujmović u svom govoru.

Nakon njega riječ je dobio Milivoj Špika, predstavnik Bloka umirovljenika zajedno (BUZ) koji se uz HSP dr. Ante Starčevića nalazi u koaliciji s HDZ-om. On je, pak, ukazao na to da su ovi izbori zapravo i lokalni izbori jer to vodi do sredstva koja će biti utrošena na projekte lokalnih zajednica.

Uvodnim riječima “Treba zasukati rukave za dobrobit Hrvatske”, Zadranima i njihovim gostima obratila se Ruža Tomašić (HSP). U svom govoru dotaknula se onog najvažnijeg, a to je očuvanje hrvatskog identiteta i razvoja gospodarstva.

O očuvanju tradicijskih vrijednosti, međuostalim, govorio je i Davor Ivo Stier, zastupnik u Hrvatskom saboru.

– Nije svejedno koga ćemo izabrati na ovim izborima. Dobar pokazatelj tome je i polemika koja se prošlog tjedna razvila oko prošeka. Najprije je Ministarstvo poljoprivrede reklo kako se neće smjeti nakon 1. srpnja prodavati pod tim imenom, nakon čega sam sa sigurnošću kontrirao i rekao da hoće. Nije prošao ni dan i ministarstvo je istaknulo kako će se ipak prodavati nakon navedenog datuma i to pod imenom prošek kao i do sada. Dakle, mi smo glas koji se sluša – kazao je Stier.

Završna riječ, u okviru predstavljanja pripala je Dubravki Šuica, potpredsjednici HDZ-a.

– Izbori 14. travnja bit će najbolja anketa i pokazatelj rejtinga stranke. Pored svega navedenog, možemo se pohvaliti i kako na listi imamo pet žena, što je veliki iskorak. One su nisu našle tu zbog ravnopravnosti spolova nego zbog svoje sposobnosti. Sve su to žene koje su radile na odgovornim pozicijama i uvjerena sam da će nas i više nego dobro predstavljati u Europskom parlamentu – zaključila je Šuica.

 

 

 

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...