Kouassi: Navijači mi stalno prilaze, govore mi “Drogba, brate, dođi se slikat s nama”

Jean Evrard Kouassi se u rekordnom roku upisao u povijest Hajduka, u utakmici sa Slaven Belupom zabio je 4000. prvenstveni gol splitskog kluba, a spektakularnom proslavom zadobio je još veće simpatije navijača “bijelih”. Bjelokošćanin je presretan zbog činjenice da je upravo on bio strijelac ovog jubilarnog pogotka, danas nam je otkrio kako se u Splitu odlično snašao, a posebno mu godi podrška koju dobiva na svakom koraku.

Svidio mi se grad, drago mi je što su me navijači prihvatili od samog početka i zbog toga mi je bilo lakše na terenu. Odmah sam mogao igrati opuštenije iako mi je teško padala udaljenost o obitelji – kazao je Kouassi.

– S utakmicom u Koprivnici sam posebno zadovoljan, znao sam da je sljedeći gol 4000., Sušić mi je sve ispričao i presretan sam što sam upravo ja ušao u povijest kluba. Gol posvećujem svom menadžeru koji me prati od malih nogu i koji mi je puno pomogao u životu.

Kouassiju nije bilo lako na početku. Iz vruće Afrike došao je u hladno Međugorje gdje su se “bijeli” pripremali po teškim uvjetima.

– Bilo je stvarno teško, trebalo je malo vremena da se naviknem na hladnoću, ali vidio sam da svi treniraju u jakom intenzitetu pa sam morao i ja. Nisam se nadao da ću tako brzo ući u momčad, vidio sam da tu ima dobrih igrača, ali vjerovao sam u sebe. Kada sam dobio šansu iskoristio sam je na najbolji mogući način.

Otkrio nam je i poneke detalje o svom životu u Splitu. Zanimalo nas je da li je naučio nešto na hrvatskom do sada, na što je Kouassi spremno uzvratio sa: “Šta je? Šta gledaš” – tipično splitski, što je izazvalo smijeh prisutnih.

Otkrio je da živi blizu Poljuda, sviđaju mu se splitske cure, a od hrane najviše voli pojesti bijelu tjesteninu. Navijači ga pozdravljaju na svakom koraku, žele se slikati s njima. Kako mu se obraćaju, zanimalo nas je…

– Drogba, brate, dođi se slikat s nama – odgovorio je Kouassi, opet na hrvatskom.

– Naravno da mi godi kada me navijači pozdravljaju, oni su stvarno fantastični. Kada gubimo na utakmici, pogledam prema njima i vidim da uvijek pjevaju, to mi odmah da novu snagu.

Najteži trenutci su mu bili u Zadru.

– Tamo sam promašio čistu priliku, ne znam kako mi se to dogodilo, užasno sam se osjećao.

Jednog dana, Kouassi bi volio zaigrati u Francuskoj.

– Možda u Marseilleu, to je najbolji klub za mlade igrače.

Kouassi se najviše druži s Tinom Svenom Sušićem, jedino on u Hajdukovoj svlačionici zna francuski jezik i pomaže mu u sporazumijevanju s trenerom i ostatkom momčadi. Sušiću je također drago što je baš Kouassi zabio ovaj jubilarni pogodak.

– On je ovdje sam, nije mu lako, ali maksimalno se trudi i zaslužio je postići ovaj gol – kaže Sušić.

Tino se u posljednje vrijeme prometnuo u jednog od ključnih igrača u momčadi Miše Krstičevića i zadovoljan je svojim napretkom.

– Evo u posljednjoj utakmici sam odmah osjetio da sam lagan, imali smo dosta prilika, dosta smo i promašili, a golman nam je obranio pet ili šest mrtvih šansi. Mislim da smo zaslužili dobiti utakmicu – dodaje veznjak “bijelih”.

Upitali smo ga i da li su mu teški treninzi Miše Krstičevića.

– Treninzi jesu teški, ali navikli smo na radi kojeg je nametnuo trener, tu je i rezultat tako da se ne možemo buniti – zaključio je Sušić.

Dalmacija News

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...