Novi singl Filipa Dizdara – Sve je bolje kad je tu

Nakon uspješnog video spota za posljednji singl „Hodaš na rukama“ kojeg je publika tjednima držala na 1. mjestu MTV top ljestvice, mladi i talentirani Filip Dizdar vam iz svoje radionice donosi još jedan, ujedno i najavni singl za album prvijenac, „Sve je bolje kad je tu“.

Ovaj put se radi o power baladi čiju glazbu i tekst potpisuje sam Filip, a možda upravo iz tog razloga pjesmu označava najosobnijom do sada.

Za aranžman, kao i za Filipova posljednja dva singla, pobrinuo se Zvonimir Dusper Dus koji je pjesmi dao prepoznatljiv karakter i zvuk. U tijeku je izrada spota za istoimeni singl,

dok je već spomenuti spot za pjesmu „Hodaš na rukama“ nakon više od 400 emitiranja na programu MTV-a uspio zasluženo osvojiti MTV platinum nagradu. Uz ovo divno priznanje koje prvenstveno dolazi upravo od mnogobrojnih fanova, spot „Hodaš na rukama“ ušao je i u konkurenciju za 22. izdanje Dani hrvatskog filma.

Novi spot, za singl „Sve je bolje kad je tu“, biti će mnogo intimnije naravi. Ideja je prikazati stranu glazbe koja se u današnjoj hiperprodukciji sve više zapostavlja i gubi, a tim putem i pokazati mladim glazbenicima zaboravljeni put koji pruža najveće zadovoljstvo.

“Sve je bolje kad je tu” je jedna od onih pjesama koja je rasla sa mnom i mogu reći da mi je najintimnija koju sam do sad napisao. Još prije dvije godine sam, prebirući po gitari naišao na tu melodiju i nisam ju mogao izbaciti iz glave. Prošli su mjeseci nabadanja teksta dok nisam doživio jedan od težih perioda u životu. Tad sam shvatio koliko sam sretan što imam nekog na koga uvijek mogu računati i tko će biti tu bez obzira kako se sve ostalo završi. Tu večer sam uzeo gitaru i riječi su došle same od sebe, sve se posložilo, govori nam Filip.

Pjesma je zatim imala nekoliko premijera među bliskim osobama i njihove su me reakcije potakle da ju snimim i da upravo ona bude najavni singl za album. Nakon spota za pjesmu „Hodaš na rukama“ koji je doživio međunarodni uspjeh, spot za „Sve je bolje kad je tu“ je na početku idejno išao u smjeru još većeg i zahtjevnijeg projekta. Dok smo tako mozgali shvatio sam da se udaljavam od same biti pjesme i onog o čemu ona govori. Tako da će spot biti ipak malo drugačije naravi, intiman i autorski, kao i sama pjesma, opisuje Filip nastajanje pjesme i video spota u stvaranju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...