Rade Nekić reagirao na učestale prigovore

Rade Nekić, predsjednik Udruge inovatora, obratio se našoj redakciji reagiranjem koje upućuje predstavnicima Turističke zajednice.

Reagiranje prenosimo u cijelosti.

Prozvane TZ u našoj županiji koje vode neku svoju čudnu politiku će odmah odgovoriti silnim brojkama i uspjesima Hrvatskog turizma. Koliki je naš uspjeh najbolje se vidi po potrošnji tih gostiju a usporedbe radi Turska ah ta neka Turska je imala samo 130% povećanje broja turista a taj neki Egipat samo 100%. E sad vidite što je to u usporedbi s nama, niti za spomenuti. Potrošnju bolje niti spominjati.

Jedina TZ iz Zadarske županije koja se odazvala pozivu 2festivala suvenira zadarske županije 2012 g je TZ Biograd na Moru. Od svih pozvanih vlasnika malih hotela nitko. Od pozvanih političkih struktura malo tko.Oni koji su tamo morali biti TZ Zadarske županije je bila svugdje osim tu a vodstvo već gdje je…

Prigovaranje jednog dijela turističkih vodiča stoji ali ako uzmemo u obzir slijedeće:imao sam suvenirnicu u Zadru i u razgovoru s tim istim turističkim vodičima jedan jedini je pristao da kad provodi goste da im objasni što je to unutra. Svi ostali su prolazili kao kraj turskog groblja a to su isto radili prolazeći i kraj svih drugih. Interesira me čemu prigovori ili je došlo do prosvjetljenja većine ili već što jest.

Radi istinosti nikada nitko nije u Zadarskoj županiji kandidirao bilo koji proizvod suvenir PTO „NEKIĆ“ za bilo što i bilo gdje a osvojili smo i najveće Europske nagrade za suvenire itd itd .

Baš me interesira hoće li itko iti blizu pogoditi koje su to strukture bile protiv kada sam tražio da naši muzeji ravnopravno uzmu sudjelovanje na festivalima suvenira.Na našu radost a mnogih i ne Arheološki muzej iz Zadra i Muzej antičkog stakla iz Zadra su ne samo perjanice Zadra ve cijele RH. Koliko je ljudi toga svjesno i koliko ih to zna?

Kako kotira festival suvenira u Zadru u županiji, vidi se po svemu, nikako.

Marginalizira ga se što više jer nije interesantan jer tamo neki Nekić to napravi besplatno a cijeli trošak niti 10.000,00 kuna. Nema postotaka a niti provizija niti ičega drugoga. Događaj jedinstven po mnogočemu i drugi kreću tek sada i potpuno nas kopiraju. Neka. Tv Sarajevo snima emisiju o tome sve im je to i interesantno i još puno toga ali ne i Zadru a kamoli RH.

Ja i mi iz UIZ-a koji radimo sigurno je i da griješimo ali griješimo manje od onih koji ne rade ništa. Najlakše je prigovarati i ogovarati. Ponavljam ja sam 100% invalid , supruga mi je vozač a moj svaki dolazak u Zadar i te kako košta. Pogledajte slobodno da li je i kada Rade Nekić naplatio gorivo, dnevnicu i da li imam plaću? Gospodo moja plaća je „O“ kuna. I ne samo to hajdemo izračunati koliko mene košta put u Zadar i nazad + vozač. Po sadašnjem stanju stvari oko 450 kuna za jedan odlazak. Mjesečno idem 6 do 8 puta, neka je prosjek 7 to je 3.150,00 kuna mjesečno puta 12 mjeseci jest blizu 40.000,00 kuna koje direktno darujem UIZ-u plus besplatan rad. To je moja računica.Sad ja postavljam pitanje tko sufinancira UIZ osim Zadarske županije , Rade Nekić ili netko treći.

Opet ću ponoviti isto pitanje; kome to i zašto smetaju uspjesi zadarskih inovatora uključujući i mene kao predsjednika o kojem se piše šturo i nikako a cijela istina nikako ni pod koju cijenu. Zašto?

Predsjednik UIZ –a

Rade Nekić

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...