SSSH: “Prosvjed 1. svibnja zadnje upozorenje Vladi!”

Prvosvibanjskim prosvjedom ne rušimo Vladu, nego joj dajemo zadnje upozorenje, izjavio je u Osijeku predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Mladen Novosel.

To će biti upozorenje Vladi da promijeni smjer i krene prema ostvarivanju stabilnosti i socijalne sigurnosti građana, istaknuo je Novosel. Dodao je kako je stanje gore nego u vrijeme kad je Kukuriku koalicija preuzela vlast. Upozorio je kako danas imamo gotovo 400 tisuća nezaposlenih.

Govoreći o zakonskim izmjenama koje se odnose na povećanje minimalne plaće Novosel je kazao kako će poslodavci uvijek prijetiti da će takve odluke utjecati na gubitak radnih mjesta. Ocijenio je kako su tvrdnje o gubitku 50 tisuća radnih mesta zbog takve odluke demagogija i pokušaj pritiska na Vladu, koja, nakon donošenja zakona, treba donijeti uredbu o minimalnoj plaći.

Govoreći o pregovorima glede izmjena Zakona o radu Novosel je upozorio kako sindikati neće prihvatiti nikakva umanjenja materijalnih prava radnika ili odredaba koje bi se odnosile na fleksibilnije otpuštanje u bilo kojem sektoru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...