Televizijski megahit “Igre prijestolja” ponovno u Dubrovniku

Prošlog vikenda gledatelji su imali prilike pogledati prvu epizodu dugoočekivane treće sezone iznimno popularne HBO-ove serije “Igra prijestolja”, a dok su gledatelji uživali, producenti serije marljivo su tražili nove lokacije u Dubrovniku gdje će se snimati i četvrta sezona.

“Malo smo nervozni što ćemo se vratiti i ove godine i provesti više vremena nego prije. U Dubrovniku ćemo biti od sredine kolovoza do sredine listopada, smatramo ga svojim domom”, rekla glavna producentica serije Bernie Caulfield za DubrovnikTV.

Glavna je producentica u Dubrovniku bila i zbog premijere treće sezone koju su Dubrovčani, kao domaćini serijala, imali prilike pogledati prije svjetske premijere.

Podsjetimo, u snimanje treće sezone potrošeno je više od 30 milijuna dolara, a ništa jeftinija četvrta sezone imat će i najviše statista dosad, najavljuju producenti.

Inače, o popularnosti serije dovoljno govori i to da su “Igre prijestolja” serija koja je prošle godine najviše puta ilegalno skinuta s interneta. No, popularnost ne jenjava, pa je tako premijera nove sezone, koju je u Americi pogledalo gotovo sedam milijuna gledatelja, downloadana preko milijun puta. Ipak, ilegalno skidanje epizoda nije se negativno odrazilo na prodaju DVD-ova i Blu-rayeva, što su potvrdili i čelnici mreže koji tvrde da su fanovi spremni podržati seriju na legalne načine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...