Vujanović novi stari predsjednik Crne Gore

Kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Filip Vujanović je prema službenim privremenim rezultatima pobjednik predsjedničkih izbora održanih u Crnoj Gori. Osvojio je 51,2 posto glasova, objavila je u Podgorici Državna izborna komisija.

Njegov protivnik, nezavisni kandidat Miodrag Lekić, je prema privremenim rezultatima dobio 48,79 posto glasova.

Vujanović je na predsjedničkim izborima, osvojio 161.940 glasova, a Lekić 154.290 glasova. Na temelju izbornog materijala, dobijenog od općinskih izbornih komisija, DIK je objavio da je glasovalo ukupno 326.793 birača, vrijedećih glasačkih listića je bilo 316.230, a nevrijedećih 10.563.

Promatrači međunarodne misije OESS-a koji su nadgledali predsjedničke izbore priopćili su da na biračkim mjestima nisu uočili nepravilnosti koje bi ugrozile regularnost.

Predsjednički izbori bili su profesionalno i učinkovito organizirani, navodi se u izvještaju međunarodne misije.

Zastupnici oporbene Demokratske fronte, saveza kojemu je na čelu Miodrag Lekić, objavili su prije da neće priznati rezultate izbora ako pobijedi Vujanović te da će se žaliti Bruxellesu, najavivši da do daljnjega neće sudjelovati u radu parlamentarnih odbora, u skladu s odlukom donesenom danas na sjednici čelništva ovoga saveza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...