Nazor: “Želimo ispisati povijest!”

»Drago mi je što ste se okupili u velikom broju«, s osmjehom na licu je okupljenim novinarima na jučerašnjoj press konferenciji kazao Ante Nazor. Naime, na uobičajenoj »pressici« uoči utakmice u press centru Višnjika, okupio se najveći broj predstavnika sedme sile od završetka ABA lige, što također svjedoči o povećanom interesu za košarku ovih dana.

Zadarska je momčad svojim igrama i pobjedama protiv višestruko skuplje Cedevite opet podigla grad košarke na noge. Već se priča o suboti, kada bi Krešin dom trebao biti pun do posljednjeg mjesta, no prije toga treba odraditi prvu utakmicu u Zagrebu. Jer da bi po treći put u povijesti osvojio naslov prvaka Hrvatske, Zadar će morati najmanje jedan put svladati Cibonu u njezinoj dvorani.

»Vukovi« su u Ligi za prvaka zauzeli prvo mjesto s pobjedom više od Zadra i Cedevite, a u polufinalu su s 2-0 prošli šibenski Jolly. Stoga im pripada i uloga favorita u finalnoj seriji, ali Zadar je mnogo puta ove sezone dokazao da to ništa ne mora značiti. Za razliku od drugog dvoboja s Cedevitom, kada su put glavnoga grada otišli na dan utakmice, ovaj put su Zadrani krenuli dan ranije.

– Cibona je jako kvalitetan protivnik, možda i kvalitetniji od Cedevite zato što je suradnja tih igrača puno kvalitetnija, odnosno momčad je bolje ukomponirana. Počevši od izvanrednog playmakera do centra, s ostalim igračima koji popunjavaju vanjske pozicije. Bit će nam kud i kamo teže, ali polazimo od utakmica koje smo odigrali pod tornjem u regionalnoj ligi, gdje smo izborili produžetak, te u prvom dijelu Lige za prvaka, gdje smo također imali egal utakmicu. Svi su dvoboji bili izjednačeni, osim onoga u polufinalu Kupa, gdje su nas deklasirali, ali mi tada nismo bili pravi, budući da smo imali dosta ozlijeđenih igrača i psihološki smo pali nakon dvije utakmice u regionalnoj ligi. Imamo šanse i pokušat ćemo susret okrenuti u našu korist – kazao je trener Zadra uoči večerašnjeg, trećeg ovosezonskog gostovanja pod tornjem.

Koje su zadarske prednosti u odnosu na Cibonu?

– Ne znam koliko je pametno da o tome sada govorim, ali to je prvenstveno igra pod košem. Na koji način i kako, ne bih raščlanjivao. Činjenica je da oni imaju dva veterana i moramo im se suprotstaviti energijom, kako u obrani, tako i u napadu. Ako spustimo težište igre unutra, imat ćemo i manje rizika od njihovog najjačeg oružja, a to je kontranapad, prvenstveno Blassingamea i Šarića. Ako to zaustavimo, onda će biti dobro.

Prvo ime »vukova« je definitivno razigravač Jerel Blassingame, od kojega sve kreće.

– Kada je taj igrač došao, njihova se igra okrenula za 180 stupnjeva. Ali kada podvučemo crtu, vezano uz naše susrete i jednak broj bodova u regionalnoj ligi, smatram da nije baš tako velika razlika. Moramo puni samopouzdanja krenuti u susret.

Malo tko je prije početka sezone očekivao da Zadar može do finala prvenstva Hrvatske, a sada je na tri pobjede od povijesnog uspjeha. Ante Nazor može postati treći trener, koji je donio taj naslov u Zadar, te prvi s trofejem u dvorani Krešimira Ćosića.

– U trenerskoj karijeri imam osvojeno kadetsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske, a žarko želim i seniorsko da popunim svoje trenerske stepenice – zaključio je Nazor.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...