Rusi istodobno vize uveli Hrvatima

Turistički djelatnici zabrinuti su zbog uvođenja viza za ruske turiste. To će sigurno značiti i manje gostiju koje volimo nazvati dobrim potrošačima. No osim u Moskvi, redovi se stvaraju i u Zagrebu. Rusi su istodobno vize uveli Hrvatima.

Mi izdajemo vize u istome roku kao što ih izdaju i u austrijskom ili španjolskom veleposlanstvu. Učinili smo sve što je potrebno, i kadrovski i prostorno da se pripremimo za turističku sezonu, izjavio je načelnik Sektora za konzularne poslove MVEP Vinko Ljubičić. Dodao je kako smo morali uvesti vize Rusima jer smo ulaskom u EU dužni provoditi odluke EU-a.

Rusi su nama uveli vize – automatizmom. To nije naš izbor, nije naša inicijativa. Rusija je uvijek zagovarala ideju bezviznog režima u Europi. O tome već dugo pregovaramo s EU-om, izjavio je ministar savjetnik u Veleposlanstvu Ruske Federacije u RH Dmitrij Zikov.

Podsjetimo i na to da je Vlada RH nedavno odlučila da ruski turisti mogu dolaziti u Hrvatsku i s takozvanom schengenskom vizom. Tako je dovoljno imati valjanu vizu za bilo koju zemlju EU-a. Hoće li ove godine u Hrvatsku, kako neki procjenjuju, doći i do 30 posto manje ruskih turista – vidjet ćemo tek na kraju sezone.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...