Što vam to uništava želju za seksom?

Postoje neke stvari u vezi koje ubijaju libido i prijetnja su vašem seksualnom životu. Svi se borimo s njima, čak i sretni parovi.

Kako biste unaprijedili vezu, vrijeme je da ih detektirate i uhvatite se ukoštac s njima. Što više odgađate rješavanje problema, teže ćete ga moći otkloniti.

Zanimljivo je da se čak 28 posto žena iz jedne velike studije o seksu, piše Daily Mail, požalilo da su njihovi muževi samo nekoliko mjeseci nakon ulaska u brak prestali željeti seks. Isti podatak, čak i gori, vrijedi za parove koji nisu u braku, a žive bar dvije godine zajedno. Ni oni više ne iniciraju seks kao ranije. Naime prisnost koju imaju zbog zajedničkog života potisnula je tri velika pokretača seksa – neizvjesnost, pustolovnost i zagonetnost.

Evo još nekih stvari koje potiskuju vaš libido.

Ne osjećate privlačnost
Imajte na umu da ljubav nakon nekoliko godina veze više nije slijepa. Fizička atraktivnost itekako ima utjecaja na vaš seksualni život. Potrudite se zavoditi jedno drugo i željet ćete se više.

Dosada 
Svatko od nas traži osobu s kojom želi provesti život, ali ako smo s njom dovoljno dugo, u odnos se uvuče dosada. Tako će dugogodišnji parovi prije zaboraviti osmu obljetnicu braka nego prvu.

Djeca 
Ne radi se samo o iscrpljenosti koja dolazi pod obavezno, pogotovo ako imate malu djecu. Mnoge žene teško se mogu iz uloge mame brzo pretvoriti u seksi ljubavnicu. A obično i tijekom seksa jednim uhom osluškuju da se djeca ne bi slučajno probudila.

Sumnja u nevjeru 
Ukoliko je vaš partner bio nevjeran ili samo sumnjate u njegovu nevjeru, osjećat ćete nesigurnost, a da ne govorimo o bijesu i ljutnji. Uobičajena reakcija je kazna manjkom seksa, čak i kad mu odlučite oprostiti i krenuti dalje. Previše je bolno kad promislite da je to radio s nekim drugim.

Druge solucije

Za ovo su posebno krivi muškarci koji se okreću drugim načinima zadovoljavanja. Posebno ako smatraju da se oko supruge moraju previše truditi. Mnogi se okreću filmovima za odrasle i sadržajima na internetu, a žene potrebu za ljubavlju i zagrljajima ispunjavaju provodeći vrijeme s djecom.

Stres, iscrpljenost 
Svi smo strašno zauzeti i pod stresom. Brinemo se za novac, posao, obitelj i prijatelje. Kako biste imali dobar seks, morate biti opušteni jer nervoza baš i nije poželjna u krevetu.

Nezdrav stil života
Loše zdravlje općenito nije dobro za libido. Ukoliko još ponekad znate uživati u alkoholu, možete postati depresivni i nervozni, a takvi sigurno nećete biti raspoloženi za seks.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...