Tankerska plovidba prodala Novigrad, a priprema se i Diklo

Tankerska plovidba prodala je brod za rasute terete Novigrad, a u pripremi je i prodaja tankera Diklo.

Novigrad je šesti brod iz flote zadarske kompanije koja posljednjih godina smanjuje bruto tonažu, ali i broj članova posade. Posada s Novigrada, čije je nosivost 27 112 tona, iskrcala se u Kini, gdje je brod predan novim vlasnicima, te je izvjesio bahamsku zastavu, kao prinova švicarskog brodarskoj floti SGM Shipping Services, piše Slobodna Dalmacija.

Brod, kojeg je Tankerska plovidba kupila 2004. godine, a izgrađen je prije 10 godina u Argenitini , još uvijek bio opterećen kreditnom obavezom. Neslužbeno doznajemo kako je čista zarada od ove akvizicije oko milijun dolara. Za toliko će se smanjit tekući gubitak zadarske brodarske kompanije iz prvog kvartala ove godine koji iznosi 36 milijuna kuna.

U skladu sa Zakonom o tržištu kapitala i Pravilima Zagrebačke burze d.d., Tankerska je obavjestila javnost da je 07. svibnja 2013. god. firma Jadera Maritime Ltd. Malta u 100%-tnom vlasništvu Tankerske plovidbe d.d. Zadar, prodala brod m/v „Novigrad“ tvrtki Occitan Bulkers Ltd – Bahamas.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...