Tri djevojke deset godina bile zatočene u podrumu otmičara

Tri djevojke koje su nestale prije deset godina, pronađene su žive u kući u Clevelandu u kojoj ih je njihov otmičar držao zatočene u podrumu. Amanda Berry i Gina DeJesus su pronađene u ponedjeljak zajedno s trećom ženom Michelle Knight, piše Daily Mail. Policija je uhitila vlasnika kuće Ariela Castra (52). Berry je susjed pomogao da izađe iz kuće. Za ruku je vodila djevojčicu. Navodno je u kući bilo još djece, no ne zna se u kakvoj su oni vezi.

– Pomozite mi, ja sam Amanda Berry. Oteta sam i deset godina me držao u zatočeništvu. Sad sam slobodna. Trebam vas prije nego se on vrati – rekla je Amanda u pozivu na broj 911. Castro je u kući živio od 1992. godine, a 1993. je bio uhićen zbog obiteljskog nasilja.

Amanda Berry je nestala 21.travnja 2003., dan prije svojeg 17. rođendana dok se vraćala kući s posla u restoranu brze hrane. Godinu dana nakon nje nestala je Gina DeJesus koja je tada imala 14 godina i to na putu od škole prema kući. Michelle Knight je nestala 2002. i sada ima 32 godine, navodi AP.

– Čuo sam da netko viče i vrišti pa sam izašao van. Vidio sam djevojku kako očajnički pokušava izaći iz kuće. Vrata kuće su bila jedva toliko otvorena da je mogla kroz njih provući ruku. Rekla mi je da je tu već jako dugo i molila me da joj pomognem. Izašla je van zajedno s djevojčicom i rekla mi je da se zove Amanda Berry te da nazovem 911 – ispričao je novinarima susjed Charles Ramsey koji je djevojkama pomogao da pobjegnu iz kuće.

Trenutno su u bolnici. Dehidrirale su i bile su malo pothranjene. Susjedi su novinarima ispričali kako je Castro bio normalan susjed kojeg su često viđali, a neki su s njim čak i pekli roštilj.

 

Jedna je žena rodila dijete?

Detalji o otmicama i zatočeništvu zasad nisu poznati, a AP navodi kako su žene u zatočeništvu vjerojatno bile vezane. Blick piše kako je jedna od otetih žena u međuvremenu navodno rodila dijete. Liječnik koji je žene pregledao rekao je da su one dobro. Blick navodi i kako je policija osim Castra koji je inače radio kako vozač školskog autobusa, uhitila i dvojicu njegove braće, stare 50 i 54 godine koji nisu živjeli s njim.

 

Pronađene nekoliko kilometara od mjesta na kojem su nestale

Policija je izvijestila kako je u kući osim tri žene pronađena i djevojčica stara šest godina. AP navodi i kako su Berry i DeJesus pronađene u kući koja je nekoliko kilometara udaljena od mjesta na kojima su otete.

Rodbina i prijatelji nestalih žena rekli su kako se nikada nisu prestali nadati da će ih opet vidjeti. Kayla Rogers, prijateljica Gine DeJesus je rekla kako ne može dočekati da ju zagrli.

– Molila sam se da ju nađu – rekla je Rogers.

Rođakinja Amande Berry Tasheena Mitchell je rekla kako će Amandu zagrliti i neće ju puštati iz ruku. Louwana Miller tri je godine tražila svoju kćer Amandu Berry. Prijatelji kažu kako ju je otmica kćeri jako pogodila te se zbog toga razboljela. Umrla je 2006. godine.

Nećaka je poznavao kao “dobrog momka”

Caesar Castro vlasnik trgovine i stric uhićenog Ariela je rekao novinarima kako je njegova obitelj rasla zajedno s obitelji DeJesus te da su “svi šokirani” jer je nećaka poznavao “kao dobrog momka” i glazbenika koji svira kontrabas.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...