Fešta koja je okupila 10.000 ljudi!

U prekrasnom ljetnom ambijentu, u atmosferi prepunoj zabave i veselja, u kojoj su se miješali mirisi mora, ribe s gradela,  crnog i bijelog rižota od plodova mora i ostalih domaćih delicija poput  dagnji, sredela, girica, tunjevine, u večernjim i noćnim satima u petak  je u Privlaci održana tradicionalna “Ribarska noć”.

Ovo po mnogočemu jedinstveno ljetno događanje u kojem je sudjelovalo desetak tisuća posjetitelja i ovog  je puta više nego uspješno organizirala domaća Turistička zajednica. Scenski pozornicu je u ribarsko-dalmatinskom ozračju na samoj glavi centralnog mula u mjesnom  portu osmislio i postavio nenadmašni privlački ribar i meštar svog zanata Branko Pupovac.

Feštu su otvorili dalmatinskim napjevima iz svog bogatog repertoara  članovi čuvene klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj” iz Splita.

Direktorica TZ-a Iva Zorić nije krila svoje zadovoljstvo svime što se  događalo za vrijeme fešte na potezu od Kolišta  pa do kraja obližnjeg  obalnog gata.

– Privlaka je od davnima ribarsko mjesto. Mi ćemo i nadalje njegovati  našu bogatu tradiciju kako bismo je u što boljem svjetlu prenijeli našim  novim naraštajima te je kao takvu prezentirali ovdje nazočnim brojnim  domaćim i stranim turistima. Dogodine će biti još bolje, kaže zadovoljno Iva Zorić pripomenuvši na kraju kako će brojni Privlačani i njihovi  gosti, a dakako i brojni privlački iseljenici koji su ovih dana i prekooceanskih zemalja Amerike, Australije i Kanade stigli u svoj rodni kraj,  biti ponovno u prigodi da guštaju i zabavljaju se 4. kolovoza za vrijeme  poznate Privlačke fešte na kojoj će nastupiti Dražen Zečić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...