Plažu pretvorili u raj sreće i ljubavi

Zadarski list
Tamni način

U subotu na večer, 27. 7. 2013. u romantičnoj laguni u Ždrelcu na plaži Matlovac održan je Ljetni karneval – Beach party, čija su ciljana publika bili brojni turisti i djeca.

Čaroliju ljetne fešte godine organizirale su članice Udruge “Levanda” i mještani Ždrelca. Izabrana je lagano ostvariva tema Havaji, zbog jednostavnih i veselih kostima koji su stvorili odličnu atmosferu i pretvorili plažu u raj sreće i ljubavi. Povorku su kroz mjesto vodili bubnjar Vito Amerikanac, zastavnik F. Horvat, zajedno sa kraljem J. Barić i kraljicom D. Katačić, uz američke zastave, transparente i posebne pozdrave predsjednika Obame. Bučnu povorku je dočekao bend iz Zagreba sa pjesmom “Maškare ča mogu maškare” te je započela noć ludila, animiranih grupnih plesova, pjevanja, štandova, frita, plutajućih baklji u moru i noćnog kupanja.

Vrhunac karnevala bio je izbor najbolje kostimiranih grupa dječjih i odraslih popraćenih najboljim talentom. Djeca su zablistala u svojim skupinama, a prva nagrada dodijeljena je grupi “Havaji s Matlovca”, koja je danima vježbala za nastupajuću točku. Izabrani žiri od sedam osoba iz različitih zemalja dodijelio je prvu nagradu od 1.000 kuna grupi hula- hula plesačica pod transparentom “Gdje se hula-hula pleše, tu sam prva ja”. Plažom su prošle uz pjesmu Dua s Kvarnera “Ja neću poć na Havaje dok ljeto na Jadranu traje”. Havajci su Ždrelcu darovali hrpu kokosovih oraha kao zamjenske boće za boćalište, a svoj djeci na plaži bombone i karnevalske ogrlice iz New Orleansa. Druga nagrada od 500 kuna dodijeljena je momcima, strašnim monstrumima.

Sponzori ove fešte bili su općina Pašman, Turistička zajednica Pašman i lokalni obrtnici, a mnogi volonteri uspjeli su dokazati da “ne triba poć na Havaje dok ljeto na Jadranu traje”.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar