Plažu pretvorili u raj sreće i ljubavi

U subotu na večer, 27. 7. 2013. u romantičnoj laguni u Ždrelcu na plaži Matlovac održan je Ljetni karneval – Beach party, čija su ciljana publika bili brojni turisti i djeca.

Čaroliju ljetne fešte godine organizirale su članice Udruge “Levanda” i mještani Ždrelca. Izabrana je lagano ostvariva tema Havaji, zbog jednostavnih i veselih kostima koji su stvorili odličnu atmosferu i pretvorili plažu u raj sreće i ljubavi. Povorku su kroz mjesto vodili bubnjar Vito Amerikanac, zastavnik F. Horvat, zajedno sa kraljem J. Barić i kraljicom D. Katačić, uz američke zastave, transparente i posebne pozdrave predsjednika Obame. Bučnu povorku je dočekao bend iz Zagreba sa pjesmom “Maškare ča mogu maškare” te je započela noć ludila, animiranih grupnih plesova, pjevanja, štandova, frita, plutajućih baklji u moru i noćnog kupanja.

Vrhunac karnevala bio je izbor najbolje kostimiranih grupa dječjih i odraslih popraćenih najboljim talentom. Djeca su zablistala u svojim skupinama, a prva nagrada dodijeljena je grupi “Havaji s Matlovca”, koja je danima vježbala za nastupajuću točku. Izabrani žiri od sedam osoba iz različitih zemalja dodijelio je prvu nagradu od 1.000 kuna grupi hula- hula plesačica pod transparentom “Gdje se hula-hula pleše, tu sam prva ja”. Plažom su prošle uz pjesmu Dua s Kvarnera “Ja neću poć na Havaje dok ljeto na Jadranu traje”. Havajci su Ždrelcu darovali hrpu kokosovih oraha kao zamjenske boće za boćalište, a svoj djeci na plaži bombone i karnevalske ogrlice iz New Orleansa. Druga nagrada od 500 kuna dodijeljena je momcima, strašnim monstrumima.

Sponzori ove fešte bili su općina Pašman, Turistička zajednica Pašman i lokalni obrtnici, a mnogi volonteri uspjeli su dokazati da “ne triba poć na Havaje dok ljeto na Jadranu traje”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...