Pogledajte fascinantan rast razvoja umjetne inteligencije

Ono što smo nekad smatrali gotovo nedostižnim, danas postaje stvarnost. Roboti postaju sve inteligentniji, spretniji i napredniji.

“Svaki puta kada vidite da je računalo upleteno u neki aspekt, umjetna inteligencija će u tome imati veliki utjecaj”. Već danas imamo automobile koji sami voze, razgovaramo s mobitelima, te komuniciramo s robotima, koji bi u vrlo skoro vrijeme mogli zamijeniti i ljude u nekim težim operativnim zahvatima.

U ovoj PBS-ovoj seriji Off Book objašnjeno je kako umjetna inteligencija utječe na naš život, što je po meni fascinantno, no vjerojatno se mnogo ljudi grozi ovih znanstvenih otkrića. Istina jest da je umjetna inteligencija još na jednom niskom nivou, no to će se promijeniti vrlo brzo, jer kako mi učimo više o njoj, tako ona uči više o nama.

U nastavku pogledajte što stručnjaci kažu u umjetnoj inteligenciji i kada je možemo očekivati u našim životima.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...