Cestitka_Uskrs

U Hrvatskoj 5, u Zadarskoj županiji 15 posto više!

– Brojke pružaju razlog za optimizam. Hrvatska se drži odlično, u prvoj polovici 2013. godine, s 3,62 milijuna dolazaka zabilježen je porast od 5 posto, a broj noćenja porastao je gotovo isto toliko, pohvalio se u ponedjeljak u Splitu ministar turizma Darko Lorencin iznoseći preliminarne, kroz sustav HTZ-a i turističkih zajednica, prikupljene turističke brojke.

U ukupnoj strukturi turističkog prometa, strani turisti ostvarili su tri milijuna dolazaka i 13,6 milijuna noćenja.

Rast turističkog prometa zabilježen je u Splitsko-dalmatinskoj, Dubrovačko-neretvanskoj, ipak najviše u Zadarskoj (dolasci: +14 posto; noćenja: +15,4 posto) i Šibensko-kninskoj županiji te u Gradu Zagrebu.

Rekordan rast upravo u Zadarskoj županiji rezultat je dominacije predvodnika – Zadra, Biograda, već zahuktalog Vira i Paga te već duže prisutnog fenomena aviogostiju koji naročito dolaze do izražaja u predsezoni i ranoj sezoni. Naime tada su naslijeđene brojke manje, a u špici sa srpnjem i kolovozom, će ih masovni dolasci automobilima dijelom progutati. Zadarska Zračna luka zahvaljujući nizu mehanizama i aktivnosti ima ove godine iznimno značajan rast broja letova, a i prva je hrvatska baza Ryanaira.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...