Županija bez dugova i minusa

Rebalansom županijskoga proračuna nije se probila planirana svota od 205 milijuna kuna,a “rošade” su se dogodile na nekim stavkama rashoda i prihoda.

Stavke su se mijenjale u prvom redu jer nisu odobreni neki projekti, koji su se trebali financirati iz europskih fondova, dok su neki projekti prebačeni za iduću godinu. Bez obzira na to, župan Stipe Zrilić ističe kako je županijski proračun stabilan i bez dugova.

To je dobro neka se to tako nastavi i dalje. Znamo da je financijska kriza i da mnoge jedinice lokalne i regionalne samouprave, a naročito država, imaju problema sa sastavljanjem proračuna i s vladanjem prihodima i rashodima, odnosno njihovim usklađenjem. Mi to imamo zahvaljujući jednom aktivnom, ozbiljnom, odgovornom i racionalnom pristupu koji ovdje već imamo godinama pa tako trebamo nastaviti i dalje, rekao je župan Zrilić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...