10 tisuća dolara za novi spirometar

Odjel za pedijatriju Opće bolnice Zadar uskoro će biti  bogatiji za novi uređaj. Uz već postojeći spirometar zahvaljujući  donaciji od 10 tisuća američkih dolara koju je bolnici uručila tvrtka  CROATIA FUND,INC navedena sredstva bit će uložena u kupnju  novog suvremenog spirometra (uređaja koji se koristi za mjerenje  plućne funkcije), potrebnog u dijagnosticiranju i praćenju djece s  bolestima dišnog sustava. Spirometrija je neinvazivna dijagnostička  metoda za mjerenje plućne funkcije. Ovaj postupak je izuzetno vrijedan i nezamjenjiva metoda prilikom otkrivanja i procjene stanja  osoba s astmom, alergijama, KOPB-om (kronična opstruktivna  plućna bolest), a zahvaljujući suvremenijem aparatu sada će dijagnostika navedenih stanja u OB Zadar za mališane biti još jednostavnija.

Iako se donatori ne žele medijski isticati njihova donacija ipak je  vrijedna pažnje, a da će ovaj uređaj itekako koristiti zadarskoj Pedijatriji potvrdila je i sanacijska upraviteljica OB Zadar Mirjana  Mrčela.

– Ovaj nam je uređaj dakako i više nego potreban. Odjel za pedijatriju već ima jedan spirometar od ranije koji je stariji, a ovaj novi i  suvremeni uređaj će nam itekako dobro doći, rekla je Mrčela.

Također na službenim stranicama OB Zadar donatorima su zahvalili u ime djece i i njihovih roditelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...