Nepoznati muškarac leži u bolnici, policija moli za pomoć

Zadarska policija izvijestila je jučer o prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu oko 1.20 sati na Putu Dikla te mole pomoć građana u identifikaciji jednog od sudionika nesreće.

Po podacima kojima policija raspolaže 33-godišnjak je bez zaštitne kacige i položenoga vozačkog ispita vozio motocikl pri čemu se nije kretao sredinom kolničkog traka, već uz lijevi rub kolnika, pa je pritom udario u bicikl kojim je iz suprotnog smjera upravljao nepoznati muškarac. U nesreći su obojica zadobila teške tjelesne ozljede i na liječenju su u zadarskoj bolnici. Kako identitet biciklista policija nije uspjela otkriti, zamolili su građane da im, ukoliko imaju kakvu informaciju, to jave na broj 192 ili 345-239.

– Mole se građani koji raspolažu s podacima o identitetu nepoznatog biciklista da se jave policiji, poručuju iz PU zadarske.

Istu večer, vozeći prebrzo i pod utjecajem alkohola, 22-godišnji vozač je nešto poslije tri sata u mjestu Jovići usmrtio 52-godišnjeg pješaka. Mladi vozač je napuhao oko 0,8 promila alkohola, a naletio je na pješaka koji se, kako je utvrđeno očevidom, propisno kretao uz rub kolnika.

– Noćas u 3.25 sati na državnoj cesti DC-106 u Jovićima, 22-godišnji vozač pod utjecajem alkohola upravljao je osobnim automobilom zadarskih registracijskih oznaka. Krećući se iz smjera zapada u smjeru istoka, a da pri tom još nije ni brzinu vozila prilagodio stanju i uvjetima na kolniku, u desnom zavoju naletio je na 52-godišnjeg pješaka koji se propisno kretao uz rub kolnika. U prometnoj nesreći smrtno je stradao 52-godišnji pješak, izvijestili su iz PU zadarske gdje je protiv vozača podnijeta kaznena prijava za izazivanje prometne nesreće koja je za posljedicu imala smrtni ishod.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...