Sandra Perković: “Žao mi je što nisam oborila rekord, ali barem sam vam sačuvala živce”

Sandra Perković u Moskvi je osvojila svjetsko zlato u bacanju diska, jedinu zlatnu medalju koja joj je nedostajala.

U Moskvi je Sandra pomela konkurenciju. Već u prvoj seriji je bacila 67.52, a sljedeći hitac je letio 67.99 metara. Dovoljno za uvjerljivu pobjedu. Uz tri prijestupa, bacila je još jednom preko 67 metara. Njen disk u četvrtoj seriji letio je 67.80 metara.

Drugo mjesto senzacionalno je osvojila Francuskinja Mélina Robert-Michon s osobnim rekordom od 66.28 metara. Treće mjesto uzela je Sandrina najveća konkurentica Kubanka Yarelys Barrios sa 64.96 metara ispred Njemice Nadine Muller.

 

Uz ozljede do svjetskog trona: “Samo me još grom nije pogodio na pripremama…”

“Ovim zlatom sam naplatila zlato iz Daegua 2011. godine i zaokružila svoju kolekciju medalja. Postala sam i prva hrvatska atletičarka koja ima sva tri zlata”, rekla je Perković za HTV i prokomentirala nastup u Moskvi.

“U finalu sam bacila 67.99. Nije moj rekord koji sam priželjkivala srušiti. Nažalost, pala je kiša i jako mi je žao što nije “palo” i tih 70 metara. Na Igrama u Londonu sam postavila nacionalni rekord, mislila sam da ga mogu srušiti ovdje, ali nije išlo.”

Već u prvoj seriji je konkurenticama pokazala tko će odnijeti zlato.

“Mama je u Helsinkiju i Londonu izgubila živce i umrla od straha, pa sam sada odlučila sačuvati vam živce odličnim hicem već u prvoj seriji. ”

S nekoliko lakših ozljeda je pomela konkurenciju u Moskvi.

“Dan uoči kvalifikacija sam povrijedila leđa. Na pripremama sam imala upalu uha, rasli su mi i umnjaci. Imam ozljedu lijevog koljena. Samo me još grom nije opalio.”

 

Jedina diskašica u povijesti s olimpijskim, svjetskim i europskim zlatom

Sandri je ovo bilo drugo finale na svjetskim prvenstvima, u Berlinu prije četiri godine bila je deveta. Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji prije dvije godine je propustila, jer je bila pozitivna doping testu i zaradila šest mjeseci suspenzije. Tamo bi vjerojatno potukla konkurenciju, baš kao večeras u Moskvi.

U Moskvi je Sandra postala jedina diskašica u povijesti ovog sporta koja je spojila olimpijsko, svjetsko i europsko zlato. Ove godine je vladarica diska slavila i na Mediteranskim igrama. Hrvatska sada ima tri svjetska atletska zlata. Prva dva osvojila je Blanka Vlašić 2007. i 2009. godine.

Sandra, koja za poraz ne zna više od godinu dana, zlato će uz “Lijepu našu” primiti u ponedjeljak u 17:25 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...